Foto:

KerstProms zingt tegen dementie

Van de redactie

Kaartverkoop is gestart

Op zaterdag 15 december kunnen bezoekers weer genieten van de traditionele KerstProms op de Legerplaats Oirschot. Dit keer treedt het Trompetterkorps der Koninklijke Marechaussee op, met vocale ondersteuning van de Meisjes met de Wijsjes. De opbrengst van dit benefietconcert gaat naar het project 'Dementievriendelijke gemeenschap'in Best en Oirschot.

Oirschot - Het concert vindt plaats in de Bioscoopzaal van Legerplaats Oirschot, Eindhovensedijk 48, Oirschot en begint om 19.30 uur. Het Trompetterkorps der Koninklijke Marechaussee is één van de acht militaire orkesten binnen de Nederlandse krijgsmacht. In tegenstelling tot de orkesten van de marine, landmacht en luchtmacht is het Trompetterkorps geen harmonieorkest, maar treedt het op in fanfarebezetting. Professionele musici vormen de basis van het orkest. Reguliere 'marechaussees' maken deel uit van dit orkest. Chef-dirigent van het orkest is kapitein Peter Kleine Schaars. De Meisjes met der Wijsjes noemen zich dé Nederlandse vocalpopgroep die sinds 2015 de harten van het publiek verwarmt met de heerlijke nostalgie van het Nederlandstalige lied. Met vier verschillende stemmen klinken Arianne Abbestee, Simone Breukink, Tessa Jimmink en Fardoe Swaanswijk als een sprankelend, fris en krachtig geheel. De 'meisjes' blazen Nederlandse klassiekers van toen tot nu, met een theatrale knipoog, nieuw leven in door er een unieke draai aan te geven.

Toegangskaarten kosten 17,50 euro (zaal) en 25 euro (balkon). Kaarten zijn vanaf nu te koop via www.bestoirschot.lions.nl. De kaarten worden dan naar u thuisgestuurd, per bestelling wordt 2,50 euro administratiekosten in rekening gebracht. Kaarten zijn nu ook te koop bij de volgende verkooppunten: Best: AH Wilhelminaplein, AH Boterhoek, Plus Erwin Kenter en Plus Ton Henst. Oirschot: Bakkerij De Reijsende Man en Jumbo.

Het concert wordt georganiseerd door Lions Best Oirschot en is mede mogelijk dankzij Facilitair Bedrijf Oirschot en 13 Lichte Brigade' op de legerplaats Oirschot.

Meer berichten