Foto:

Ontroerende films in De Enck & 't Tejaterke

Nicoline van Tiggelen

In de maand november kunt u twee bijzondere filmavonden over dementie bijwonen in Best en Oirschot. Op dinsdag 6 november wordt in De Enck in Oirschot de film 'Amour' vertoond. En op vrijdag 16 november kunnen bezoekers in 't Theaterke in Best kijken naar de film 'Away from her'.

Oirschot/Best -U bent welkom vanaf 19.30 uur, aanvang 20.00 uur. Na afloop is er gelegenheid om na te praten. Kaarten zijn te bestellen via ine-meijer@hotmail.nl. De organisatie van deze filmavond is in handen van Lions Best Oirschot, in samenwerking met Oirschot Zorgt en Platform Dementie Best.

Film 'Amour'

Op 6 november wordt in De Enck de film 'Amour' van de Oostenrijkse filmer Michael Haneke uit 2012 vertoond. Deze film laat heel nauwgezet het aftakelingsproces van het menselijk leven zien. Een close-up portret van een koppel op leeftijd dat onafwendbaar met de dood in aanraking zal komen en voor wie de wereld steeds kleiner wordt, tot deze uiteindelijk gereduceerd is tot een paar vierkante meters in een slaapkamer. De hoofdrollen in deze film worden gespeeld door Jean-Louis Trintignant, Emmanuelle Riva en Isabelle Huppert. Met deze film won de regisseur zijn tweede Gouden Palm.

Film 'Away from her'

Op 16 november kunt u in 't Tejaterke aan de Max de Bossustraat in Best de ontroerende film 'Away from her' zien. Dit is een film uit 2006 geregisseerd door Sarah Polley. Het verhaal gaat over een echtpaar – Grant (Gordon Pinsent) en Fiona (Julie Christie) – dat al vele jaren getrouwd is. Ze zijn beiden op oudere leeftijd en leiden een comfortabel leven op het platteland. Tot Fiona plots problemen krijgt met haar geheugen. Omdat ze Grant niet wil opzadelen met haar problemen, laat ze zich opnemen in een rusthuis. Daar wordt ze echter verliefd op Aubrey, een andere patiënt …

Toegangskaarten

Kaarten à 2,50 euro per persoon en per avond zijn te bestellen per e-mail via: ine-meijer@hotmail.nl. Dit bedrag is inclusief een kop koffie/thee en een consumptiebon.

Meer berichten