Het gezelschap van Uit de Bocht Oirschot.
Het gezelschap van Uit de Bocht Oirschot. (Foto: )

Uit de Bocht Oirschot gaat verhuizen

Van de redactie

Wat verandert er voor bezoekers?

Uit de Bocht is de oudste toneelclub in Oirschot. Begonnen in 1973, met uitvoeringen in Café de Bocht. U begrijpt nu waar de naam van afgeleid is. Later verhuisde het gezelschap naar De Enck. Eerst naar ‘de oude’ in de Agnes van Kleefstraat, en in 2004 naar ‘de nieuwe’ in De Loop.

Oirschot - Met ingang van komend seizoen is er wederom een verhuizing op komst: dit keer gaat Uit de Bocht naar de Harmoniezaal van restaurant De Burgemeester, aan de Markt in Oirschot. Eind maart wordt het blijspel ‘Hotel te Koop’ daar opgevoerd. Daarover zo dadelijk meer.

Een verhuizing brengt de nodige veranderingen met zich mee. Het verhoogd podium is een stuk geringer van omvang. Hierop moet het toneelspel aangepast worden. Dat is natuurlijk een uitdaging voor de spelers. De repetities zijn overigens al begonnen.

De belangrijkste wijzigingen voor u als toeschouwer zijn de volgende drie.

Voorheen werd de kaartverkoop door De Enck georganiseerd. Vanaf heden doet Uit de Bocht dit zelf. Via www.uitdebocht.nl ziet u hoe dit in zijn werk gaat. De kaartverkoop is al op gang, dus wacht niet te lang en bestel alvast uw entreekaarten voor maart.

De Harmoniezaal is wel een stuk kleiner dan het Rabotheater. De laatste jaren waren er twee toneelavonden in De Enck. Om het zelfde aantal toeschouwers te kunnen ontvangen worden er in maart 2019 vier uitvoeringen gebracht. Op donderdag-, vrijdag- en zaterdagavond, en een op zondagmiddag. Bijkomend voordeel is ook dat de bezoeker met vier dagen meer keuze heeft.

Omdat de Harmoniezaal niet zo groot is, is de sfeer er ook direct intiemer. Het geheel heeft zeker ook een echte theateruitstraling. Iemand die de zaal van binnen kent zal dit meteen beamen. De traditie van Uit de Bocht is om een amusant verhaal te spelen, met humor en actie, waaraan de toeschouwer een plezierige, ontspannende avond uit beleeft. De ambiance van de Harmoniezaal en de traditie van Uit de Bocht vormen zo een perfecte combinatie!

Op 21, 22, 23 en 24 maart wordt de theaterproductie ‘Hotel te Koop’, van de schrijver Henk Roede, op de planken gebracht. Een verhaal zoals u dat van Uit de Bocht gewend bent: een onderhoudend en komisch blijspel. Simon en Emma willen na jaren van hard werken hun hotel van de hand doen. Maar wel tegen een prijs die een mooi pensioen garandeert. Maar ja, waar vind je dan zo een, twee, drie een koper die er ‘intrapt’? En de loyale medewerkers, die kun je natuurlijk ook niet zomaar op straat zetten.

Via www.uitdebocht.nl krijgt u meer informatie, en u kunt toegangskaarten bestellen. De prijs is 10,00 euro met daarbij inbegrepen een consumptie na afloop. De opvoeringen beginnen ’s avonds om 20.15 uur, op zondagmiddag om 14.30 uur.

Meer berichten