Heemkundekring Den Beerschen Aard.
Heemkundekring Den Beerschen Aard. (Foto: )

Groeten uit Oost-, West- en Middelbeers

De Beerzen - Op 10 juni 1962 vierde Pastoor Gerardus Cornelis Antonius Terhorst zijn 40-jarig priesterfeest. Hier wordt hij door zijn parochianen en een schaar van bruidjes bij de pastorie afgehaald, om in zijn kerk dit jubileum te vieren.

Bij deze gelegenheid werd zijn lang gekoesterde wens uitgevoerd: hij kreeg van de gemeente een verhard kerkplein aangeboden. Op dat moment was hij 20 jaar pastoor van de Willibrorduskerk te Middelbeers.

In 1969 ging hij met emeritaat. Een jaar later zou hij in Stevensbeek overlijden. Hij werd te Middelbeers begraven. Bij diverse gelegenheden werd zijn markante persoonlijkheid beschreven. Hij was een herder voor zijn parochianen en een voorbeeld in woord en daad. Hij was een grote stimulator om het Oude Kerkje als waardevol monument voor de toekomst te behouden.

Veel verhalen over zijn doen en laten worden nog steeds graag verteld. Zijn donderpreken zijn beroemd. Evenzeer de wel heel overvloedige zegeningen bij het 'Asperges Me' bij het begin van de Mis aan nog buiten staande buurtende kerkgangers. ('We zijn al begonnen!') Converserende parochianen onder de preek of Mis werden overduidelijk door hem tot de orde geroepen.

Meer berichten