Foto:

Het griezeligste theater van Nederland

Van de redactie

Grootste Halloween Outdoor Event

Zaterdag 27 oktober is er in Oirschot voor de 4e keer weer het grootste Halloween Outdoor Event van Nederland.

Oirschot - In het prachtige oude en historische en monumentale centrum is er een spook en lampionentocht door de eeuwenoude straatjes en steegjes, gaat men naar binnen in de Basiliek, een klooster, bij een brouwerij en naar binnen bij het griezeligste theater van Nederland.

Honderden vrijwilligers, figuranten, griezels, spoken en nog veel meer helpen weer mee om ook dit jaar iedereen aan het schrikken te maken. Er zijn maar liefst 21 Scare Zoneswaar zich van alles afspeelt of iets te zien is. Onderweg is de route helemaal in stijl aangekleed. Ook doen vele bewoners en bedrijven langs de route mee en maakt iedereen er iets moois van. Voor de bangerds en kleintjes is er toch ook een Escape Route, ... we houden niet van traantjes.

Om 22.00 uur is er een grote afsluitingsshow op de Markt die zich afspeelt vanuit de toren van de Basiliek. Het carillon van de Basiliek zal vanaf dat moment bespeeld worden door Rosemarie Seuntiens, zij is wereldberoemd door haar kunsten die zij uithaalt met het carillon. We zijn er dan ook trots op dat we haar naar Oirschot kunnen halen voor deze show.

Na afloop zijn er overal tal van After-Party's in het dorp, onder andere bij Vandeoirsprong, De Beurs en bij Café Buitenlust.

Vanuit de gemeente en Visit-Oirschot heeft de organisatie ook weer wat budget ontvangen, maar we ontkomen er niet aan om vanaf dit jaar een entree te vragen voor sommige locaties. Voor slechts 1 per persoon kan men een Route-Ticket kopen inclusief plattegrond en een ticket waarmee je overal naar binnen mag ... als je durft. Tot 12 jaar is het gratis trouwens.

Deze zijn online te koop via de website Ontdek Oirschot, of bij de verkooppunten, onder andere bij de Brandstore Visit-Oirschot, Vandeoirsprong, De Enck, Woonplaza Oirschot, De Ster Culinair, De Dames IJssalon, Café Buitenlust, Mitra Dranken Hans & Hans.

Op de website is ook het verhaal te lezen wat dit jaar weer als een rode draad door alle acts loopt, elk jaar schrijft Leon Vingerhoeds weer een prachtige verhaal, deels gebaseerd op gebeurtenissen uit het verleden, dit jaar de plunderingen door Maarten van Rossum in 1542, een van de zwartste bladzijden uit de geschiedenis van Oirschot.

Ook dit jaar verwacht de organisatie weer vele duizenden bezoekers uit binnen en buitenland. Vorig jaar toen het miezerde waren er 6.500 bezoekers, dit jaar als het hopelijk droog is kan dat zo maar oplopen naar 10.000 bezoekers. De Camperplaats Oirschot heeft nu al meer dan 30 boekingen binnen voor staanplaatsen tijdens Halloween Oirschot.

Meer berichten