Foto en tekst heemkundekring 'De Heerlijkheid Oirschot'.
Foto en tekst heemkundekring 'De Heerlijkheid Oirschot'. (Foto: )
Groeten uit

Groeten uit... Oirschot

Oirschot - In de nieuwe wijk De Pullen kwam rond 1960 een ulo school voor jongens. Ulo was Uitgebreid Lager Onderwijs, hoewel dat ook wel met een oudere (onofficiële) naam mulo genoemd werd. Het gebouw stond op de hoek Karel Doormanlaan – Jan van Speyklaan. In 1968 werd het, vanwege de Mammoetwet, de mavo-school St. Pieter en mochten er ook meisjes toegelaten worden. Meisjes gingen voorheen naar de St. Elisabeth-mulo in de Koestraat, in het klooster-/onderwijscomplex van de Zusters Franciscanessen. De Pedagogische Academie, vanaf 1968 met een havo-top, huisde ook in dat complex.

In 1972 vertrok het academie-deel naar Helmond en fuseerden de twee mavo's met de havo-top en ontstond scholengemeenschap De Kempenhorst. De havo-top verhuisde toen naar dit gebouw en het waren, zo vinden veel van de toenmalige leerlingen, gouden tijden. In 1985 verhuisde de havo-top naar Best, om te fuseren met het Heerbeeck College.

Op 3 november is er een grote reünie op de huidige Kempenhorst, om te vieren dat 50 jaar geleden de naam 'Kempenhorst' werd gegeven aan de pedagogische academie en de havo-top. Deze reünie is voor alle leerlingen van welke vorm van voortgezet onderwijs in Oirschot dan ook, dus ook voor de mensen die zulke dierbare herinneringen koesteren aan hun tijd in dit gebouw.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden