De film 'Loveless' begint om 20.15 uur. Kaarten bestellen kan via internet (www.deenck.nl)
De film 'Loveless' begint om 20.15 uur. Kaarten bestellen kan via internet (www.deenck.nl) (Foto: )

Smakeloze vechtscheiding

Van de redactie

Bij een vechtscheiding zijn kinderen altijd de klos, maar in de vechtscheiding van het Petersburgse koppel Boris en Zjena is de schade wel heel groot. Zie je in vechtscheidingen vaak een strijd wie het kind mag hebben, in deze variant willen ze het kind allebei niet.

Oirschot - Boris en Zjena kunnen de 12-jarige Aleksej niet gebruiken in hun nieuwe toekomstplannen. 'Loveless' van succesregisseur Andrey Zvagintsev is op maandag 22 oktober te zien in Rabotheater De Enck in Oirschot.

Twaalf jaar huwelijk, een twaalfjarige zoon en geen enkele liefde voor elkaar. Het zijn de ingrediënten van het nieuwe meesterwerk van Zvagintsev. Overigens zijn beide ouders stapelverliefd. Vader op zijn nieuwe, inmiddels hoogzwangere vriendin Masja, moeder op zakenman Anton, en dan vooral op zijn bezittingen. Officieel zijn ze nog niet gescheiden, uit angst voor de baan van Boris. Maar de oorlog woedt in volle kracht, met zoonlief in de loopgraven om dekking te zoeken.

Tijdens een van de bombardementen is Aleksej getuige van een gevecht om zijn toekomst. Tot zijn stomme verbazing gaat dat niet over wie hem mag hebben, maar over dat ze hem allebei niet willen. Aleksej verlaat de loopgraven en loopt teleurgesteld en kwaad weg van zijn ouderlijk huis. Dat hij weg is, valt ouders pas dagen later op. En in plaats van bezorgd te zijn, maken ze ook daar weer ruzie over. Het egocentrische gebulder naar elkaar wordt na de verdwijning van Aleksej alleen maar erger. Maak uw stoelriemen maar goed vast…

De film 'Loveless' begint om 20.15 uur. Kaarten kunnen besteld worden via internet (www.deenck.nl) of op dinsdag, woensdag of donderdag aan de kassa vanaf 13.30 uur tot 16.00 uur en één uur voor aanvang van iedere voorstelling. De Enck is telefonisch bereikbaar tijdens kantooruren op 0499-57 26 91. Let op: in verband met de drukte is het belangrijk dat kaarten op de avond zelf uiterlijk om 20.00 uur besteld worden.

Meer informatie over Filmclub Oirschot vindt u op www.deenck.nl/filmclub

Meer berichten