Kom en geniet bij Visit Wieke.
Kom en geniet bij Visit Wieke. (Foto: )

Molen de Korenaar transformeert naar 'Visit Wieke'

Molen De Korenaar, gelegen aan de gelijknamige straat in Oirschot, staat op het punt om nieuw leven ingeblazen te krijgen.

Oirschot - De molen stamt uit 1857 en is al sinds 1935 in handen van de familie Verbruggen. Henriette Verbruggen is bezig om het rijksmonument samen met haar vriend Mark Notten, een nieuwe bestemming te geven. Op 19 oktober wordt het pand heropend onder de naam 'Visit Wieke'. Naast genieten van een hapje en een drankje, kunnen gasten de molen bezichtigen en wordt voorzien in informatie over de historie. Om een internationaal karakter te creëren, werd gekozen voor de naam 'Visit Wieke'. Henriette en Mark hopen op die manier op een toeloop van de vele expats die Oirschot en omgeving rijk is.

Men kan indien gewenst gebruik maken van verschillende arrangementen. Een rondleiding kan gecombineerd worden met een kopje koffie en gebak, maar ook met een lunch of borrel met "plank". Op afspraak is de zaak ook beschikbaar voor bijvoorbeeld bruiloften, partijen, vergaderingen en condoleances. Henriette en Mark spelen daarmee slim in op de marktbehoefte, daar steeds meer gasten in een meer intieme setting in hun behoeften willen worden voorzien. Daarnaast zijn er volop plannen voor nevenactiviteiten als workshops en wijn-, bier- en koffieproeverijen.

Met bevriende collega's werd een lunchkaart samengesteld. "Voor een origineel hapje eten kun je bij ons terecht", vertelt Mark. Omdat de molen nog altijd werkzaam en in gebruik is, zullen op de kaart ook worstenbroodjes en een 'mikske', gemaakt met eigen meel staan.

De idyllische buitenkant zet zich voort in het interieur, het woord sfeervol is bijzonder van toepassing. Bovendien beschikt de molen over een prachtige tuin met terras welke voorzien wordt van schaduwdoeken.

"Hoe bijzonder is het om dik 80 jaar nadat mijn opa begon in deze molen, ik zijn levenswerk samen met mijn gezin op deze manier mag overnemen", besluit Henriette.

Visit Wieke is vanaf 19 oktober elke dag van de week geopend tussen 10.00 en 19.00. Op www.visitwieke.nl is alle informatie over de mogelijkheden te vinden.

Meer berichten