De deelnemers rijden via een eenvoudige, en ook door onervaren deelnemers zonder problemen te volgen, routebeschrijving.
De deelnemers rijden via een eenvoudige, en ook door onervaren deelnemers zonder problemen te volgen, routebeschrijving. (Foto: )

Autopuzzelrit voert richting Oirschot

Van de redactie

46e Nacht van Best

Op zaterdag 6 oktober wordt in Best de 46e Nacht van Best gehouden. Dit jaar gaat het eerste traject richting Oirschot.

Best/Oirschot - De Nacht van Best is een avontuurlijk uitje in de vorm van een puzzelrit over mooie en minder bekende wegen door het buitengebied van Best. De deelnemers rijden via een eenvoudige, en ook door onervaren deelnemers zonder problemen te volgen, routebeschrijving. De tocht is verdeeld in 2 trajecten van circa 40 kilometer elk met daartussen een pauze van een halfuur. De eerste deelnemende equipe start zaterdag om 20.00 uur en de laatste equipe wordt om 02.00 uur terugverwacht. Het inschrijfgeld bedraagt bij voor-inschrijving tot 5 oktober 15 euro per equipe. Bij inschrijving op de dag van de rit is het inschrijfgeld 17 euro. Daarvoor krijgen de deelnemers de routebeschrijving, een rallyschild voor op de auto, een goodie bag, een bij de start genomen kleurenfoto van de equipe en prijzen voor elke deelnemende equipe.

Snelheid speelt bij de Nacht van Best geen rol. Het gaat vooral om slimheid, teamwork en gezellig avontuur. De Nacht van Best wordt verreden volgens een eenvoudig reglement (de spelregels). Het is van belang om dit reglement goed door te nemen, omdat de uitzetters tijdens de rit zullen proberen aan de hand van dat reglement de deelnemers in de val te laten lopen. Beginnende deelnemers kunnen inschrijven in de Tourklasse.

Bij de start ontvangt elke deelnemende equipe (bestaande uit een chauffeur en navigator) de routebeschrijving. Wanneer de in de routebeschrijving vermelde opdrachten opeenvolgend worden uitgevoerd, dan komt elke deelnemer ook weer bij de finish. Door middel van bemande en onbemande routecontroles wordt gecontroleerd of de deelnemers de route foutloos rijden. Deze routecontroles dienen te worden genoteerd op de controlekaart, die bij de start wordt uitgereikt. Voor elke gemiste goede controle en voor elke genoteerde foutcontrole krijgt een deelnemer 30 strafpunten. Elke minuut te laat bij de finish betekent 1 strafpunt. De deelnemer met de minste strafpunten wint de rit.

Meer berichten