13 Lichte Brigade levert overal ter wereld professionals voor vrede en vrijheid.
13 Lichte Brigade levert overal ter wereld professionals voor vrede en vrijheid. (Foto: )

Budel en Oirschot voor even oorlogsgebied

Oirschot/Budel - Volgende week vindt de oefening Engineer Hunter plaats in de omgeving van Budel en Oirschot. Aan deze oefening nemen genisten en infanteristen van 13 Lichte Brigade uit Oirschot deel. Van 2 tot en met 5 oktober zullen zo'n 300 militairen samen het verdedigend gevecht trainen.

Een infanterist behoort tot de grondtroepen en voert het gevecht vooral te voet, waarbij zij grotere verplaatsingen met een gevechtsvoertuig doen. Daarbij ondersteunen genisten hun eigen troepen door hindernissen op te werpen of routes vrij te maken. Tijdens deze oefening wordt het verdedigend gevecht beoefend. De infanterie wil de vijand laten vertragen of stoppen waarbij zij nauw samenwerken met de genie die het terrein conditioneren door hindernissen op te werpen. Hierbij zal de infanterie het gevecht voeren en worden zij ondersteund door opgeworpen hindernissen van de genie.

Met zo'n 3000 zeer gemotiveerde militairen en burgermedewerkers en moderne uitrusting en materieel, voert 13 Lichte Brigade uit Oirschot op professionele en flexibele wijze haar taken uit. De brigade is met haar gepantserde wielvoertuigen een uniek onderdeel van de Landmacht.

Meer berichten