Niek van den Broek links op de zilveren positie.
Niek van den Broek links op de zilveren positie. (Foto: )

Geweldige afsluiting voor Niek van den Broek

Van de redactie

Afgelopen weekend sloot Niek van den Broek zijn seizoen af op de Hockenheimring. Tijdens het finaleweekend pakte de Beerzenaar een vierde en een fantastische tweede plaats in zijn Yamaha R3 Cup klasse waarmee het seizoen op een bijzonder positieve manier werd afgesloten.

De Beerzen - Tijdens de vrije trainingen op vrijdag liet van den Broek al zien dat het met de snelheid wel goed zat. Die lijn werd tijdens de kwalificatietrainingen doorgetrokken al wilde die ene hele snelle ronde er niet helemaal uitkomen. Een 13e startpositie overall bood echter perspectief voor de races.

Eerste race

In de eerste race op zaterdagmiddag kende van den Broek een normale start. Gedurende de race werd een strak tempo gereden waarmee van den Broek langzaam maar zeker wist op te schuiven in het veld. Op de meet resulteerde dat in een achtste plaats overall en een vierde plaats in zijn klasse.

Tweede race

In de tweede race op zondag was de start nog wat beter en wist van den Broek direct aan te sluiten bij de snelste Yamaha R3 cup rijders. Er volgde een bijzonder spannende race waarin de heren en ook een tweetal dames elkaar geen duimbreed toegaven. Van den Broek raakte in gevecht met Joep Overbeeke met als inzet de winst in de Yamaha R3 Cup klasse. Na een hard gevecht moest de coureur uit Middelbeers nipt zijn meerdere erkennen in Overbeeke.

Afsluiting

"Jammer dat ik de winst net uit handen moest geven maar geweldig om het seizoen zo te kunnen afsluiten," aldus van den Broek die wel de volle 25 punten voor het kampioenschap kreeg omdat Overbeeke als gastrijder geen punten kon scoren.

Na een wat moeizame start van het seizoen wist van den Broek de vijfde plaats in de eindstand van de Yamaha R3 Cup klasse veilig te stellen.

Meer berichten