Inloop vanaf 19.30, aanvang 20.00, tot  21.30 uur. Aanmelden: www.bibliotheekdekempen.nl. Toegang gratis
Inloop vanaf 19.30, aanvang 20.00, tot 21.30 uur. Aanmelden: www.bibliotheekdekempen.nl. Toegang gratis (Foto: rechtenvrij)

Start EnergieLoket in Oirschot

Van de redactie

Bijeenkomst in de bieb

Een nieuw energieloket in Oirschot! Energiebesparing, zelf energie opwekken, hoe doe ik dat? Maandag 1 oktober is er als aftrap van het maandelijkse energieloket een informatiebijeenkomst met presentaties en gesprekstafels in bibliotheek Oirschot.

Oirschot - Als voorbereiding op de start van het EnergieLoket dat vanaf zaterdag 6 oktober maandelijks in de bibliotheek is van 10.00 tot 12.00 uur, wordt op maandag 1 oktober een informatieavond in de bibliotheek gehouden. In het eerste deel van de avond zijn er presentaties over de mogelijkheden van energiebesparing en duurzame energieopwekking. Waarom is de energietransitie nodig? Welke stappen moeten er gezet worden om energieneutraal of gasloos te worden? Wat doet de gemeente en wat verwacht de gemeente van haar inwoners? KempenEnergie kan bijvoorbeeld in de vorm van collectieve zonnedaken en zonneparken helpen. In het tweede gedeelte van de avond zijn er 3 gesprekstafels. Een over energie besparen door te isoleren en terug te winnen; een over alternatieven voor de gasketel zoals de warmtepomp en een over zonne-energie in de vorm van zonneboilers, zonnepanelen en collectieve zonnedaken. Aan deze gesprekstafels wordt dieper op een specifieke onderwerpen en vragen in gegaan.
Naast de vereniging KempenEnergie zullen er ook vertegenwoordigers aanwezig zijn van de gemeente Oirschot, de coöperaties Zon op Oirschot en O3energie. De vereniging KempenEnergie is actief in de gemeenten Bergeijk, Bladel, Eersel, Oirschot en Reusel de Mierden en is de laatste jaren gegroeid naar meer dan 350 leden. Met een groep actieve leden worden activiteiten georganiseerd om inwoners van de Kempen op weg te helpen met energie besparen en energie duurzaam opwekken. Activiteiten als bijeenkomsten, publicaties, energiescans, collectieve zonnedaken en energieloketten. Ervaring is er met energieloketten in Eersel en Bladel. Nu dus in Oirschot om ook voor inwoners van Oirschot, Spoordonk en de Beerzen goed bereikbaar te zijn.

Meer berichten