De uitlevering was onder deskundige begeleiding van Fien en Jack van natuurbureau Orbis. En wethouder Machielsen.
De uitlevering was onder deskundige begeleiding van Fien en Jack van natuurbureau Orbis. En wethouder Machielsen. (Foto: )

Eerste nestkasten overhandigd

Op 3 januari 2017 was de officiële aftrap van het project ErvenPlus. Sindsdien zijn in het kader van het project vele erven verbeterd ten behoeve van de biodiversiteit.

Oirschot - Onderdeel van het project is het maken van erfscans waarbij is gekeken naar een passende beplanting en bepaald welke nestkasten en andere soortgerichte maatregelen genomen konden worden.

De erfscans zijn uitgevoerd door Projectbureau Orbis en zij hebben in de gemeente Oirschot in totaal 40 erfscans gemaakt. Dat heeft tot resultaat dat er in de gemeente Oirschot 5352 stuks beplanting en 225 nestkasten worden geplaatst.

Dit heeft als doel om onder andere de huisvesting van huismussen, spreeuwen, vleermuizen, steenuilen en vliegenvangers te verbeteren.

Eerste nestkasten

Op zaterdag 22 september vond vanaf 10.00 de uitrol van de eerste nestkasten plaats. De uitrol vond plaats bij 'De Stapperij', Spoordonkseweg 80 in Oirschot. De uitlevering van de nestkasten was onder deskundige begeleiding van Fien en Jack van natuurbureau Orbis. En wethouder Machielsen. (Zie bovenstaande foto)

Samenwerking

Voor het project ErvenPlus is er samenwerking met de gemeentes, lokale uilenbeschermers, vogelwerkgroepen, natuurgroepen en IVN-afdelingen. Alle gemeenten binnen het Groene Woud zijn betrokken.

Aanvrager en initiatiefnemer voor dit project is het Coördinatiepunt Landschapsbeheer en het is mede mogelijk gemaakt door bijdragen van de Provincie Noord-Brabant, de Nationale Postcodeloterij, Streekfonds Het Groene Woud en de deelnemende gemeenten.

Meer berichten