Ook dit jaar belooft het muzikale programma tijdens de Oirschotse kermis weer volop vermaak.
Ook dit jaar belooft het muzikale programma tijdens de Oirschotse kermis weer volop vermaak. (Foto: )

Vol programma kermis Oirschot

Rudi Muller

Nu de zomer bijna ten einde is, komt ook het laatste weekend van september steeds dichterbij. En dat betekent natuurlijk kermis in Oirschot. Niet alleen op de markt is er volop vertier in de vorm van verschillende attracties, ook de plaatselijke horeca draagt weer zijn steentje bij om er een groot feest van te maken.

Oirschot - Zo heeft café 't Vrijthof alweer voor het zesde jaar op rij een bomvol programma met ook deze keer een aantal bekende artiesten. Drie dagen lang is de Molenstraat afgezet, wat de mogelijkheid biedt om voor de deur van het café een podium te plaatsen. Een podium waar op zaterdag wordt afgetrapt en onder anderen Jack van Raamsdonk met zijn back to the roots show zijn opwachting maakt. Ook radio DND zal deze avond hun platen draaien.

De grote ster op zondag is John West, maar ook Jeffrey Heesen en Frank van Weert zullen voor de liefhebbers van het Hollandse lied geen vreemden zijn. Daarnaast is Tim Schalkx uit Boxtel, bekend van het nummer Bubbelbad, van de partij. Joey Martens maakt de line-up compleet.

Maandag staat in het teken van de nieuwe plaat van Jan & Ruud ft. 'local hero' DJ Ferry. Zij zullen dit nummer, wat overigens geschreven werd door de eveneens aanwezige Randy Watzeels, tijdens kermis Oirschot voor het eerst presenteren. Ook is er 's middags ruimte gemaakt voor de PartyfrieX, Dé sensatie van deze zomer, Zanger Kafke, bekend van de hits 'Springen' en 'Onze dag', sluit het feestje af.

Tommy Rizzo

Ook bij café de Bonte Os is dit jaar weer gezorgd voor een outdoor area. Hier geen Nederlandstalig, maar wel volop feest en een line-up met regionale DJ's. Op zaterdag draaien bijvoorbeeld Tommy Rizzo VS. Ardistic, bij bezoekers van dit café ongetwijfeld welbekend. Op zondag begint feest DJ Stan van Dinter al in de middag. Na het avondeten nemen Vato Konwel en Oliver San het stokje over. Op maandag wordt het feest gewoon voortgezet. Meest opvallende naam in het programma zijn dan the Allstarz, een formatie die er zijn hand niet voor omdraait om elke setting om te bouwen tot één groot gekkenhuis. Ook feest DJ Drace is er, met elk uur een aprés ski artiest.

Een feest in Oirschot is natuurlijk niet compleet zonder dat the Djoeks acte de présance geven. Dat doen ze dan ook en wel op zondagmiddag bij de Beurs.

Grand café Palacio heeft tijdens de kermis een groot 'VIP terras' en op woensdagmiddag is zelfs gezorgd voor een heuse kinderbar. Bij café Oud Brabant vinden we dit jaar geen livemuziek, maar kan wel weer genoten worden van de "sfeer zoals die er vroeger was". Ook hier is men, als vanouds, weer alle dagen open.

Zo is er voor eenieder wat wils en belooft het een mooi kermisweekend te worden.

Meer berichten