Naast dansen mag ze dit keer ook zingen en teksten uit haar hoofd leren, een belangrijke rol dus.
Naast dansen mag ze dit keer ook zingen en teksten uit haar hoofd leren, een belangrijke rol dus. (Foto: )

Musical-avontuur bijna ten einde

Rudi Muller

Jong, Oirschots talent op de bühne

Het avontuur begon voor de nu twaalfjarige Kiki Mateijsen uit Oirschot zo'n drie jaar geleden. In haar vrije tijd was ze toen actief bij een plaatselijke dansschool. Ze besloot de stoute schoenen aan te trekken en schreef zich in voor de audities van de musical Billy Elliot.

Oirschot - Ze verbaasde zichzelf en haar ouders door telkens een ronde verder te komen en uiteindelijk kreeg ze zelfs een rol. Deze musical liep toen al een tijdje, waardoor Kiki lang moest repeteren om uiteindelijk maar liefst elf shows te dansen. Maar ze had de smaak te pakken en was binnen bij Stage Entertainment, een internationaal entertainmentbedrijf. Nadat ze nog wat extra ervaring opdeed door in een vol Ziggo Dome mee te doen met de Christmas Show en te starten met de vooropleiding dans aan Fontys Hogeschool voor de kunsten, deed ze wederom auditie. Dit keer voor The Lion King en ook nu met succes. Ze kreeg de rol van kleine Nala, het vriendinnetje van hoofdrolspeler Simba. Naast dansen mocht ze dit keer ook zingen en teksten uit haar hoofd leren, een belangrijke rol dus. De zanglessen worden verzorgd door de docenten van Kinderen voor Kinderen en de shows van The Lion King vinden plaats in het AFAS Circustheater in Scheveningen. Kiki werd zelfs door het officiële Disney team uit Amerika geselecteerd uit de andere meisjes die Nala spelen, om de galapremière te spelen. In de zaal zaten toen veel bekende Nederlanders. Allemaal erg professioneel en spannend dus, maar soms ook zwaar.

Kiki gaat sinds het begin van dit schooljaar naar het Heerbeeck college en daar houden ze in tegenstelling tot haar vorige school geen rekening met haar carrière; een half uurtje later beginnen, zit er niet in als ze na een optreden laat naar bed is gegaan. Thuis doet ze de nodige rek- en stekoefeningen en eens per week doet ze zelf mee in de musical. Daarnaast moet ze ook nog eens per week stand-by staan. En natuurlijk moest er vooral in het begin veel gerepeteerd worden. Haar ouders zijn de tel inmiddels dan ook kwijt van het op en neer rijden, maar doen het graag. "Het blijft bijzonder dat ze dit mag doen en ook al heb ik de show al vaak gezien, ik geniet er elke keer weer van", vertelt haar moeder met gepaste trots.

Kiki speelde inmiddels 79 keer de rol van Nala, nog drie te gaan en dan zit het erop. Hoewel ze de rest van de cast, die na zo'n lange tijd voelt als een tweede familie, zal missen, vindt ze het niet erg The Lion King voor haar bijna klaar is. Er wacht haar een mooie nieuwe uitdaging want ze is in de weekenden welkom bij Lucia Marthas, een hoog aangeschreven dansacademie in Amsterdam. Ze hoopt zich daar onder andere verder te ontwikkelen binnen haar favoriete dansstijl: hiphop. De kans is dus aanwezig dat we in de toekomst nog veel gaan horen van dit talent, Ondertussen blijft Kiki ook nog actief binnen Oirschot en wel bij dansschool Friz.

Meer berichten