Bron: fotoscan uit het album van de familie François; tekst: Werkgroep Sporen in Spoordonk, Martien Mattheeuwse
Bron: fotoscan uit het album van de familie François; tekst: Werkgroep Sporen in Spoordonk, Martien Mattheeuwse (Foto: )
Groeten uit

Groeten uit... Spoordonk

In oktober 2017 verwelkomden we Burgemeester Judith Keijzers-Verschelling in het Oirschotse. Dit gebeurde op officiële wijze, maar er zat ook wel een officieus tintje aan voor onze bevolking.

Spoordonk - 50 jaar geleden ging het er nog wat plechtiger aan toe, zoals we enige weken geleden hebben kunnen zien. Nu een vervolgfoto.

Op 24 februari 1968 had Spoordonk de eer om als eerste de nieuwe burgervader, Henri Cappetti, op de grens met Oisterwijk te ontvangen. Dat gebeurde met gilde-eer en secretaris De Luij werd vergezeld door twee bruidjes, te weten de Oirschotse Letty van Gerwen, dochter van comitélid meester van Gerwen, en de Spoordonkse José van Agt, dochter van comitélid Piet van Agt. Letty had eerder al in een brief aan de aanstaande burgemeester aangeven dat er drie overeenkomsten waren tussen haar en de edelachtbare: ze waren beide geboren in Ulft; ze waren op dezelfde dag jarig en ze hadden dezelfde voornaam (Henri en Henriëtte).

Officiële
inhuldiging

De officiële inhuldiging van Burgemeester Cappetti volgde op het Bernadetteplein, waar de eerwaarde pastoor Driek van Gestel het echtpaar ontving en vervolgens begeleidde naar het bordes op de St. Jozefschool, waar het tweetal werd toegezongen door de kinderen van de lagere school, onder leiding van mester Herman van der Sanden en hoofd der school A. François.

Op de foto de bruidjes, dhr. en mevr. Capetti, gildebroeders, gemeentesecretaris de Luij (met bil) en rechts onder het vaandel hoofd der school A. François. Ingang speelplaats thans, Dorpshuis 'Den Deel'.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden