Het Beers Winkel Theater Festival was in 2017 en 2016 een groot succes. Met het verplaatsen van het festival naar de tuinen van de Beerzen krijgt het dorp een ludieke zomerse variant van het festival.
Het Beers Winkel Theater Festival was in 2017 en 2016 een groot succes. Met het verplaatsen van het festival naar de tuinen van de Beerzen krijgt het dorp een ludieke zomerse variant van het festival. (Foto: )

Theater tussen de tuinkabouters

Rens van Ginneken

Nieuw festival in Beerse tuinen

Na twee edities Beers' Thuis Theater Festival en twee keer Beers' Winkel Theater Festival volgt er nu een zomerse buiteneditie van dit verfrissende dorpstheater festival. Op zaterdag 9 juni kunnen bezoekers van tuin naar tuin in Middelbeers, voor een divers theaterprogramma in het Beers tuinen theater Festival.

Middelbeers – Herm Kisjes van 't Interieur opent: "Na twee keer in de Beerse huiskamers en twee keer in de Beerse Winkels in de winter en het vroege voorjaar, leek het ons wel mooi om ook eens iets in de zomer te organiseren. Wat is er nu mooier dan op een mooie zomerse dag de tuinen van Middelbeers te leren kennen? Het verhaal achter het huis zeg maar. Hebben de mensen bonsaiboompjes, of een vijvertje?" Harrie van Hoof valt bij: "Het past mooi bij het dorpse karakter van de Beerzen: achterom bij de mensen." Bij deze lustrumeditie van het ludieke Beerse theaterfestivalletje heeft 't Interieur weer de samenwerking gezocht met toneelvereniging Keskenoate. Zij verzorgen weer de begeleiding van de bezoekers naar de speellocaties en zullen wellicht zelf ook nog wat van hun toneelkunsten vertonen. De bezoekers gaan vanaf 19.30 uur langs drie verschillende tuinen en krijgen zo een verrassingsmenu van drie ludieke, ontroerende, muzikale of theatrale acts voorgeschoteld. Er is jong muzikaal talent, jonge cabaretiers van de Theater Academie van Den Bosch en een samengestelde theatergroep uit Rotterdam, Eindhoven en Middelbeers bijvoorbeeld. Een divers programma dus, met nu ook meer inbreng van buiten het dorp zodat er ook nieuwe acts kunnen worden aangeboden." Van Hoof licht nog een tip van de sluier op: "Ook de Antwerpse nachtburgemeester en performer Vitalski treedt op. Hij is echt een soort 'dorpsvriend' van de Beerzen geworden." Aanmelden via h.bullens92@gmail.com. Tickets kosten 7,50 euro. Om 19.30 is het verzamelen bij De Kemphaan. Vanaf 22.00 uur is daar ook de afterparty, met een gezellig muziekje. Graag een eigen mok of kopje meenemen voor koffie of thee.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden