Een grote diversiteit aan hindernissen kenmerkt de Spoordonkse Kratjesrace op zondag 10 juni. Op de voorgrond mede-organisatrice Tess van den Heuvel van Hart van Spoordonk.
Een grote diversiteit aan hindernissen kenmerkt de Spoordonkse Kratjesrace op zondag 10 juni. Op de voorgrond mede-organisatrice Tess van den Heuvel van Hart van Spoordonk. (Foto: Rens van Ginneken)

Kratjesrace: echt plattelandsevent

Meer dan vijftig deelnemende teams en een parcours door heel het dorp en het buitengebied. Met de Kratjesrace op zondag 10 juni krijgt Spoordonk er weer een 'dorpsbreed' evenement bij.

SPOORDONK - Met gepaste trots presenteren Roel van Nunen (26) en Tess van den Heuvel (27) van Hart van Spoordonk het nieuwe evenement dat het dorp op de kaart moet gaan zetten bij de liefhebbers van 'obstacle runs'. Op zondag 10 juni starten naar schatting ruim vijftig teams bij de eerste editie van de Kratjesrace. De teams van maximaal vier personen rennen dan met een kratje zes kilometer door het dorp en het buitengebied. Er zijn zo'n twintig obstakels te passeren: bij elke hindernis komt er een flesje bier bij in het kratje dat de deelnemers meetorsen. Tess van den Heuvel van de organisatie legt uit: "We hebben een heel nieuw en uniek concept. Het echte plattelandskarakter van Spoordonk komt in de Kratjesrace terug. De race start en finisht bij Den Deel. De Bernadettekerk is het eerste obstakel. Ook gaan de deelnemers door verschillende bedrijven in het dorp. Zij konden een hindernis 'adopteren' en zo zien deelnemers ook eens wat voor een diversiteit aan bedrijven hier is. De obstakels zijn zeer divers: van een doolhof van pallets, tot onder een tractor doorkruipen, slootjespringen, over boomstammen klauteren en er is zelfs een heuse klimtoren."

Ons-kent-ons

Ze vervolgt: "De deelnemers moeten in ieder geval niet bang zijn om vies te worden, want bij zo'n Spoordonkse obstacle run komt er natuurlijk ook modder bij kijken. Maar vooral de samenwerking binnen de teams moet goed zijn: de deelnemers moeten allemaal finishen, inclusief het kratje. Bij sommige obstakels heb je ook hulp van teamgenoten nodig, omdat het onmogelijk is het kratje daar in je eentje overheen te krijgen." De organisatie verwacht deelnemers in alle leeftijden en ook van buiten het dorp bij deze louter recreatieve obstacle run. "Bij deze eerste editie is het nog 18+, maar we overwegen voor volgend jaar ook een kinderparcours", vertelt Roel van Nunen. "We merken dat het al volop leeft in het dorp. Dat is hier vaak met evenementen: vanwege het hoge ons-kent-ons gehalte in Spoordonk, is de interesse en toeloop vaak groot. Kijk maar naar de Spoordonkse Kwis en talkshow Sporringse Buurt. Dat is ook de kracht van ons dorp, het is klein, maar ieder voelt zich betrokken en wil een steentje bijdragen. Na afloop van de run is er nog een gezellig samenzijn, met een drankje en muziek." Deelname kost 30 euro per team. Aanmelden via www.hartvanspoordonk.nl , of via Facebook.

Meer berichten