Op 20 mei wordt het 40-jarig jubileum gevierd met een plechtige eucharistieviering om 11.00 uur in de Willibrorduskerk
Op 20 mei wordt het 40-jarig jubileum gevierd met een plechtige eucharistieviering om 11.00 uur in de Willibrorduskerk

40 jaar actief in het priestersvak

De Beerzen - Op zondag 20 mei, Pinksteren, viert aalmoezenier Paul Versteegh in de Beerzen zijn 40-jarig priesterjubileum.

Op jonge leeftijd intrigeerde hem het priesterambt al en dat resulteerde in een theologiestudie aan de universiteit in Regensburg in Duitsland. Na zijn studie werd hij in 1978 kapelaan gedurende vier jaar, waarna hij bouwpastoor werd en een nieuwe parochie stichtte. Omdat hij daar vooral het werken met jongeren miste, zocht hij een functie als legeraalmoezenier. Daar kwam hij jongeren tegen van allerlei pluimage: katholiek; protestant, islamiet, joods, humanist. Hij probeerde er voor allemaal te zijn. Tweemaal maakte hij een uitzending mee naar Bosnië-Herzegovina. Tijdens zijn periode bij defensie assisteerde hij in plaatselijke parochies. Na zijn overplaatsing naar Oirschot, ging hij pastoor Maas in Best assisteren. 10 Jaar geleden, ook met Pinksteren, werd hij geïnstalleerd in de Beerzen, samen met 3 andere aalmoezeniers, waarmee ze in de Beerzen weer een primeur hadden. Na de eerste vrouwelijke burgemeester, hadden ze daar nu ook de eerste aalmoezeniersparochie. Het was wennen voor de Beerse parochianen: van een fulltime pastor naar parttime aalmoezeniers. Inmiddels weten de parochianen wat wel en niet meer mogelijk is. Sinds enkele jaren maken de Beerzen, en dus ook de aalmoezenier, deel uit van de parochie Sint-Odulphus van Brabant.

Op 20 mei wordt het 40-jarig jubileum gevierd met een plechtige eucharistieviering om 11.00 uur in de Willibrorduskerk in Middelbeers, waarna een receptie bij Gasterij de Kemphaan op de rol staat. Ook oud-parochianen zijn daar welkom, zowel in de kerk als op de receptie.

Meer berichten