Een totaal verbeterd parcours

De jaarlijkse wegwedstrijd van Atletiek Oirschot is dit jaar op zaterdag 12 mei. Om 18.00 uur gaan recreanten en wedstrijdatleten van start voor de 10 km.

Oirschot - Nadat vorig jaar voor het eerst een parcours werd gelopen door de kanaalzone, zijn nu enkele verbeteringen aangebracht. Twee scherpe bochten die in de regen glad werden zijn er uitgehaald en er is een lusje bijgekomen in de Meubelmakerij. Daardoor konden start en finish bij elkaar op de Markt komen te liggen. De afstand is nu verdeeld in 4 ronden van elk precies 2,5 km, zodat liefhebbers van wat kortere afstanden ook aan hun trekken komen. De start is dus op de Markt. Dan gaat het door de Koestraat richting Den Heuvel, daar linksaf kanaalzone in. Verder over de Barcelona, Parallelweg, Meubelmakerij, Kanaalstraat en Rijkesluisstraat weer naar de Markt.

Wedstrijdlopers
én recreanten

Aan de Oirschotse Stoelloop doen niet alleen wedstrijdlopers mee. De meeste deelnemers zijn recreanten, waaronder veel Oirschottenaren. Ze mogen zelf bepalen, naar gelang hun conditie en vorm van de dag, hoeveel ronden van 2,5 kilometer ze lopen. Voor deelname aan het wedstrijdklassement is een licentie vereist, maar voor de trimlopen kan iedereen inschrijven. Je hoeft hiervoor geen lid te zijn van een sportvereniging.

Voor kinderen:
de Candy-run!

Voor de vierde keer hebben we voorafgaand aan de Oirschotse Stoelloop de Candy-Run. Een wedstrijdje voor scholieren van 4 tot 11 jaar, waar weer veel kinderen op af zullen komen, want de Candy-Run is gratis! Om 17.30 uur is de start bij de Oirschotse Stoel. Door de Rijkesluisstraat gaat het naar de Markt, maar er is nu eerst nog een bochtje om het Boterkerkje op het Vrijthof. De afstand is 300 meter. Inschrijven hoeft niet, wel even een startnummer ophalen bij de Oirschotse Stoel. Bij de finish ligt er voor elk kind een snoepzak klaar! Oudere jeugd – t/m 14 jaar - mag voor slechts 1 euro meelopen met de Oirschotse Stoelloop. Misschien is 4 ronden nog wat teveel voor de allerjongsten, maar ze kunnen natuurlijk stoppen als het niet meer gaat. Ook zij krijgen bij de finish een aardige verassing.

Inschrijven

De voorinschrijving via internet sluit op dinsdag 8 mei. Inschrijven kan nog op de dag zelf van 16.00 tot 17.30 uur bij het inschrijfbureau in Gasterij De Beurs op de Markt. Om 19.45 uur is in Gasterij De Beurs, een van de sponsors van de Oirschotse Stoelloop, de prijsuitreiking aan de wedstrijdlopers. Verdere informatie is te vinden op de website www.atletiekoirschot.nl

Meer berichten