Monique Willems, Riëtte van Laarhoven, Maud van Grotel en Marjolein Burger zijn blij met hun keuze voor Buurtzorg. In Oirschot werd in 2017 een tweede team opgezet.
Monique Willems, Riëtte van Laarhoven, Maud van Grotel en Marjolein Burger zijn blij met hun keuze voor Buurtzorg. In Oirschot werd in 2017 een tweede team opgezet. (Foto: Rens van Ginneken)

'Het mooiste vak van de wereld!'

Na de start met één team in de Beerzen in 2009, is het Buurtzorg voor de wind gegaan. Inmiddels zijn er ook in Oirschot twee teams. De thuiszorgmedewerkers vertellen wat Buurtzorg eigenlijk zo bijzonder maakt.

Oirschot – Sinds juni 2017 heeft kern Oirschot een tweede Buurtzorg team, samen met het Beerse team staat de teller nu op 26 medewerkers. Monique Willems van Team 1 Oirschot legt uit: "We werkten inmiddels met 12 mensen vanuit de locatie Koestraat 4C. Dat werd te krap. De Buurtzorg-formule houdt sowieso in dat je bij een bepaalde grootte moet splitsen. Dit heeft ons de mogelijkheid gegeven om ons weer opnieuw te organiseren. Zo kunnen we de continuïteit voor onze cliënten blijven garanderen en ook weer een stukje groeien op de nieuwe locatie op Koestraat 45K. Op dit moment zoeken we weer oproepkrachten Wij willen liever geen 'nee' zeggen, maar de kwaliteit van de zorg staat voorop…"

Talenten benutten

Maud van Grotel maakt sinds september 2017 deel uit van het nieuwe Team 2. "Ik heb na mijn studie nog even gewerkt bij een andere thuiszorgorganisatie. Het werk vond ik leuk, de manier waarop het moest niet. Bij Buurtzorg voelde het direct vertrouwd, kon ik mezelf zijn en verantwoordelijkheid nemen. De keuze was snel gemaakt", zo vertelt ze. Marjolein Burger van Team 2: "Velen van ons hebben bij andere organisaties geleden onder de cultuur van minuten tellen, bergen papierwerk en doorgeschoten controle. Bij Buurtzorg ervaren we weer dat de thuiszorg nog steeds het mooiste vak van de wereld is! Je kunt al je talenten benutten: van organiseren tot verbinding maken. Het is een mindset, want je moet bij Buurtzorg ook behoorlijk flexibel zijn." Riëtte van Laarhoven van Team 1: "Je ontdekt hier steeds weer kwaliteiten in jezelf, omdat je die binnen een klein, autonoom team ook gewoon nodig hebt. Maar de betrokkenheid en het oog hebben voor de cliënten komt het altijd ten goede." Marjolein besluit: "Ik ben iedere dag nog dankbaar voor mijn werk."

Meer berichten