Puck, Lieske, Annemie en Lotte Hems proosten op het leven. PeerPop 2018 belooft een mooie editie te worden, in de geest van Peer Hems.
Puck, Lieske, Annemie en Lotte Hems proosten op het leven. PeerPop 2018 belooft een mooie editie te worden, in de geest van Peer Hems. (Foto: Rens van Ginneken)

Klein & fijn proosten op het leven

Vorig najaar overleed Peer Hems aan de gevolgen van ALS, maar hij leeft onverminderd door in de initiatieven voor het goede doel met 'Beers in de Bres'. Op zondag 6 mei staat weer het gezellige PeerPop op het programma, met leuke bandjes en lekkere biertjes.

Middelbeers – Echtgenote Annemie en de drie kinderen Puck, Lotte en Lieske van Peer Hems genieten van de zwoele voorjaarsavond in de achtertuin van familie Hems. De voorbereidingen voor de vijfde editie PeerPop zijn zo goed als afgerond: het feestje bij De Kemphaan kan weer beginnen. "Peer heeft ons nadrukkelijk gevraagd of we zijn werk wilden voortzetten. Met PeerPop hebben we bewust de keuze gemaakt om het weer op de bekende wijze te organiseren. Misschien dat er in de toekomst andere ideeën komen, maar voor nu voelt dit goed", zo legt Annemie uit. Lieske vult haar moeder aan: "Het wordt echt weer in de geest van papa, op zijn manier vormgegeven." Haar broer Puck: "Vader hield van ambiance en kleinschaligheid en dat heeft hij nauwgezet uitgewerkt in een draaiboek voor. Klein maar fijn, proosten op het leven is de boodschap." Lotte concludeert bewonderend: "Dat vond ik altijd heel knap aan ons pap: hoe hij iets naars als ALS en de onmacht daarbij, wist om te buigen naar iets positiefs. We staan er allemaal even bij stil dat het leven mooi is."

Het team 'Beers in de Bres' mag al jaren rekenen op veel belangeloze steun vanuit het dorp. Ellen Visser ondersteunt met groot enthousiasme de organisatie, talloze vrijwilligers en bedrijven zetten er samen de schouders onder. "Dat is hartverwarmend, we hebben echt het gevoel, dat we niet alleen staan", aldus Lotte. "Om die reden ook zijn we na het overlijden van Peer met veel energie toch weer begonnen", vertelt Annemie. Maar het befaamde Team Beers in de Bres, dat zal dit jaar toch niet weer de Mont Ventoux bestijgen bij de Tour du ALS? Lieske, met een brede lach. "Jawel: we hadden binnen no time een team van zestien man! Op 31 mei gaat het weer gebeuren. Papa had het prachtig gevonden", glundert ze. Annemie wil nog graag benadrukken dat PeerPop echt een benefiet is. "Er is niets commercieels aan. De opbrengsten gaan naar het goede doel. De bezoekers krijgen voor 10 euro vijf leuke bandjes, twee dj's en een PeerPop bierglas. Er zijn weer zes heerlijke biertjes te proeven en de catering is bij dit lustrum flink uitgebreid. Helemaal in de geest van Peer: een mooi feestje teruggeven!"

Aanvang PeerPop nr 5 bij De Kemphaan, aanvang 14 uur. Bands: Get a Grip, B-Soul, Hillbilly Hayride, De Huilende Mannen, The Wibras en dj's Joey en Sjak van Hoof.

Meer berichten