De clubs vragen de gemeente te investeren in de velden, welke vervolgens worden verhuurd aan de clubs.
De clubs vragen de gemeente te investeren in de velden, welke vervolgens worden verhuurd aan de clubs.

'Moderniseren is nu nodig'

Donderdag 22 maart onthulde Oirschot Vooruit-voorzitter Kees Swaanen samen met Hockey Club Oirschot (HCO)-voorzitter Bart Prinsen de plannen voor de renovatie en uitbreiding van de accommodatie van beide clubs. Ook maakten zij inzichtelijk aan welke financiële voorwaarden moet worden voldaan.

Oirschot - De clubs zullen als het project #SamenMoorland doorgaat in de toekomst een accommodatie delen. Waar Oirschot Vooruit twee velden inlevert, wordt er voor HCO in de plannen een extra veld ingepast. Het verlies van de velden wordt gecompenseerd door de mogelijkheid om het kunstgras vaker te bespelen. De kantines blijven gescheiden, maar de mogelijkheid om er 1 ruimte van te maken is er. Oirschot Vooruit behoudt de tribune en ook het hockey kan voortaan bekeken worden vanaf een tribune. Bovendien worden de kleedkamers vernieuwd. Swaanen: "Het is nodig om nu het complex te moderniseren". De kosten voor onderhoud groeien en de staat van veiligheid kan er op den duur voor zorgen dat verzekeringsmaatschappijen niet meer garant staan. "Het nieuwe sportpark moet ervoor zorgen dat de clubs de komende dertig jaar vooruit kunnen", meent Prinsen.

De clubs vragen de gemeente te investeren in de velden, die vervolgens worden verhuurd aan de clubs. Voor de bouw van het clubgebouw vragen zij een injectie van twee miljoen euro.
Al in 2016 waren de onderhandelingen tussen beide clubs en de gemeente in een vergevorderd stadium, waarna een masterplan werd ontwikkeld.

Gemeente Oirschot heeft in het verleden al een intentie overeenkomst inzake dit project getekend, maar een officiële toezegging voor dit concrete plan is er nog niet. Beide voorzitters zijn daar optimistisch over: "Het zou ons verbazen als de gemeente niet akkoord gaat met deze opzet". Zelf leggen de clubs beide een ton in, waardoor er naast de lening van de bank nog een gat te dichten valt van 200.000 euro. Dit wil men dichten door middel van een obligatielening. Individuen kunnen via deze constructie de clubs helpen en krijgen uiteindelijk hun geld met 2 procent rente terug. Wanneer dit geld ook uit de clubkas zou worden gehaald, hebben de clubs 'geen vlees meer op de botten' en dat is niet verstandig, licht Swaanen toe. Daarnaast toont de interesse in deze obligaties de betrokkenheid van de leden aan. Er bestaat goede hoop dat de clubs toestemming krijgen om aanstonds te starten met de aanleg van een modern, veilig en betrouwbaar sportcomplex waar momenteel wekelijks een kleine 1500 leden gebruik van maken. Iets wat nodig is om de twee verenigingen kwalitatief te laten groeien.

reageer als eerste
Meer berichten


Shopbox