Marcel van De Hoeve, Hans en Martijn van De Doornboom, Ronnie van De Zwaan en Max van De Kemphaan zetten er in De Doornboom samen de schouders onder tijdens Koningsnacht.
Marcel van De Hoeve, Hans en Martijn van De Doornboom, Ronnie van De Zwaan en Max van De Kemphaan zetten er in De Doornboom samen de schouders onder tijdens Koningsnacht. (Foto: Rens van Ginneken)

'De tijd is rijp om samen te werken'

De Middelbeerse horeca zet er gezamenlijk de schouders onder tijdens Koningsdag. Die dag sluiten alle cafés, behalve De Zwaan. Daar zijn dan alle horecabazen achter de bar te vinden.

Middelbeers - "We hadden natuurlijk op Koningsdag met alle horeca separaat iets kunnen doen, met als risico dat het dan toch een beetje 'halve bak' was geworden. Door nu de krachten te bundelen hopen we de gezamenlijke klanten van de Middelbeerse cafés in het dorp te houden", vertelt uitbater Hans Mariën van café De Doornboom. Die krachtenbundeling resulteert nu in de bijzondere situatie dat op Koningsdag alle cafés in Middelbeers sluiten, behalve De Zwaan, waar dan alle horecaondernemers samen aan het werk zijn. "Dat is natuurlijk wel bijzonder, maar we willen graag die gezamenlijkheid uitstralen. We hebben een mooi programma samengesteld voor een Nederlandstalige Oranjenacht, met dresscode Oranje natuurlijk. We horen zowel van onze oudere als jongere klanten dat ze interesse hebben, dat is dus een positief begin en de kaartverkoop loopt buitengewoon goed. We bedienen met alle vier de cafés een eigen doelgroep, dat is ook een leuke bijkomstigheid, dat we die dan eens allemaal samen krijgen." Sinds enige tijd komt de Middelbeerse horeca geregeld bijeen voor overleg, vertelt Ronnie Vugts van Café De Zwaan. "Die avonden zijn altijd verrassend gezellig en het is sowieso goed dat we de krachten bundelen waar nodig. Dat moet wel aanvullend zijn: we hebben toch onze eigen evenementen, met allemaal ons eigen publiek, zoals de kermis en carnaval. Maar op dagen als Koningsdag trekt anders het meeste jonge publiek naar Tilburg of Eindhoven. Met een gezamenlijke inspanning kunnen we die mensen nu ook hier een mooi feest bieden, met duurdere artiesten zoals Django Wagner en Raymon Hermans. Misschien dat de tijd er nu ook rijp voor is en dat we zoiets in het vervolg vaker samen kunnen doen, wisselend bij steeds een andere horecazaak in De Beerzen", aldus Vugts. "Overigens werken de Beerse horecaondernemers ook al sinds enkele jaren zeer succesvol samen tijdens de zogenaamde Bierloop, traditioneel in het Paasweekend: daar kwamen dit jaar zo'n honderd bezoekers op af. De samenwerking bevalt in ieder geval dusdanig, dat er dit najaar zeker een vervolg komt met een evenement bij De Doornboom", besluit Mariën. De Zwaan, De Doornboom, De Kemphaan en De Hoeve vieren samen Oranjenacht in De Zwaan. Het programma begint al om 19.00 uur met dj Ferry van Gestel. Om stipt 20.00 uur start Raymon Hermans zijn show. Om 21.15 volgt Django Wagner en om 0.30 de Lampegastuh.

Meer berichten