Als motorcoureur draaide Ben Smetsers aardig mee op het hoogste niveau, maar hij  beschouwde zichzelf zeker niet als de beste.
Als motorcoureur draaide Ben Smetsers aardig mee op het hoogste niveau, maar hij beschouwde zichzelf zeker niet als de beste.

Gasten die raken en vermaken

Wist u dat ongeveer 1 op de 200 mensen kampt met een chronische darmontsteking? Hiervan heeft iets minder dan de helft de ziekte van Crohn. Welke impact deze aandoening heeft op iemands leven vertelt Marian der Kinderen aanstaande vrijdag 13 april tijdens de achtste editie van Sporringse Buurt.

SPOORDONK- Sporringse Buurt – een live talkshow door en voor de Spoordonkse inwoners – staat bekend op zijn gevarieerd programma. Alle facetten van het leven krijgen een podium in een sfeervolle ambiance. Qua geluid, beeld en licht kwaliteit streeft de organisatie kwaliteit na die grenst aan het professionele. Maar uiteindelijk zijn het de gasten aan tafel die raken en vermaken. Zo zal het verhaal achter een tatoeage ongetwijfeld tranen doen wegpinken. Frank de Kort verloor zoontje Joey door een tragisch ongeval. Waarom liet hij de naam van Joey op een plek tatoeëren die voor hemzelf niet zichtbaar is? En heeft ie ooit overwogen om meerdere tatoeages te laten zetten die hem herinneren aan zijn oudste kind? Kinderen en Sporringse Buurt zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Ditmaal gaat groep acht leerling Imke van der Meijden - samen met de eigenaresse van Little Bakery - gedurende de avond een taart bakken voor opa Wim. Zij geeft zelf nadere uitleg.

Vrijgezel

Vraagt u zich ook weleens af waarom iemand een vrijgezel bestaan leidt? Is dat een bewuste keuze? Voelt een alleenstaande zich eenzaam? Onder andere deze vragen worden gesteld aan Spoordonkenaar Jan Swaans die over een paar maanden 51 jaar wordt. Over middelbare leeftijd gesproken! Marinus Pijnenburg en oud motorcoureur Ben (Berry) Smetsers maken ook hun opwachting. Eerstgenoemde is de 70 al ruimschoots gepasseerd en laatstgenoemde hoopt dat dit jaar te worden. Ze komen praten over respectievelijk een leven als oorlogsveteraan en oud motorcoureur. Beide kunnen boeiend verhaal doen over een intensief tijdperk dat sporen heeft achtergelaten.

Carrière switch

Een onmisbaar onderdeel van Sporringse Buurt is de filmreportage. Vorige maand – op zijn verjaardag – ging Rhein van de Wal met Rob Pijnenburg en filmmaker Pepijn naar de KMA in Breda waar hij een opleiding volgt. Diens opvallende carrière switch komt aan bod, alsmede het verlies van twee vrienden en z'n vader. De moeite van het kijken waard! Dat geldt ook voor onze nieuwe burgemeester, zij word eveneens geïnterviewd.

De talkshow vangt aan om 20.00 uur, de zaal is open vanaf 19.00 uur. Locatie: Gasterij De Merode.

Meer berichten