Foto's: Nielson met band en Van Dik Hout spelen zaterdagavond 12 mei tijdens het Nederpop programma van het Pampus Festival.
Foto's: Nielson met band en Van Dik Hout spelen zaterdagavond 12 mei tijdens het Nederpop programma van het Pampus Festival.

Pampus legt aan in Middelbeers

Het Splinterfestival stopt waarschijnlijk, maar een geheel nieuw festival dient zich al aan in Middelbeers. Op 11, 12 en 13 mei is het Doornboomplein dan decor voor het allereerste Pampus Festival.

Middelbeers - "Toen we het gerucht hoorden, dat het Splinterfestival mogelijk stopt, hebben we geen moment gewacht om een vergunning voor ons festival aan te vragen", bekent Lars den Otter. De Middelbeerzenaar is onder meer bekend van Puinhoop Kollektiv, het dj-gezelschap dat al jaren festivals voor de jeugd organiseert. "Ons jaarlijkse tentfeest aan de Hillestraat trekt vooral jongeren, maar we willen allang iets voor een breder publiek organiseren, midden in het dorp. We hebben daar nooit concreet wat mee gedaan, omdat we 'Splinter' niet in de weg wilden zitten. Nu beseften we dat we snel moesten zijn, voor iemand anders met plannen zou komen", aldus Den Otter.

Het drietal van Puinhoop Kollektiv organiseert het nieuwe festival, genaamd Pampus Festival, samen met horecaondernemer Mark van Loon. Dat festival wordt een maatje groter dan het Splinterfestival, met een tent voor zo'n duizend bezoekers. Den Otter: "Onze inspiratie vonden we al in het Hartje Zomer Festijn in 2008, ook op het plein destijds. We zagen toen dat iets groots in het dorp mogelijk is, maar het vereist wel wat lef."

Vuurtoren

Hij vervolgt: "We willen echt een groot feest voor verschillende leeftijden, met schappelijke toegangsprijzen. We hebben op vrijdag een 'guilty pleasure concept', met acts als De Sjannies, vooral interessant voor de leeftijdsgroep twintig tot dertig jaar. Op zaterdag hebben we Nederpop: Nielson en Van Dik Hout zijn al geboekt. De zondag wordt, net als bij het Splinterfestival, een dag voor iedereen. Denk daarbij aan regionale bandjes en dj's, foodtrucks, wijnproeverij en speciaalbiertjes. De naam van het festival betekent niet dat van bezoekers verwacht wordt dat zij bij binnenkomst al voor Pampus liggen", vertelt Den Otter met een lach. "Het verwijst naar de ondiepe geul bij het IJ, waar de schepen samen lagen bij ondiep water. Dat idee van 'samenkomst' beviel ons. Als een soort aanleghaven: bij ons kun je lekker stranden. In ons beeldmerk hebben we een vuurtoren en er komt ook een flink exemplaar op het plein, als blikvanger. We hebben nog ideeën genoeg voor jaren. Voor ons is het nog een beetje spannend, omdat we nu echt een bredere doelgroep gaan bedienen, maar de eerste reacties uit het dorp zijn positief. Ach ja: de Beerzen houden altijd van een feestje."

Pampus Festival op 11, 12 en 13 mei op het Doornboomplein in Middelbeers. Zie ook Facebook.

Meer berichten