Groep 4 samen in actie voor Tjeu (7)

Tjeu Mencke uit Oirschot is zeven jaar en heeft Cystic Fibrosis oftewel taaislijmziekte. Deze ongeneeslijke ziekte maakt het slijm, wat zich overal in je lichaam bevindt, stroperig.

Oirschot - Naast Tjeu hebben in Nederland nog zo'n 650 kinderen CF. De gemiddelde levensverwachting voor iemand met taaislijmziekte is 40 jaar. Gelukkig wordt er veel onderzoek gedaan voor een langer en beter leven met CF en daarvoor zet Run4AIR zich in.

Stichting Run4AIR

Deze stichting is zes jaar geleden in het leven geroepen en om geld in te zamelen, organiseren zij 15 april in Soest een obstacle run voor kinderen. "Een hindernisbaan eigenlijk", merkt Tjeu's broertje Moos op.
Sabine Denissen, moeder van een van Tjeu's klasgenoten, kreeg hier lucht van en nam contact op met zijn ouders met de vraag of het een leuk idee zou zijn om daaraan mee te doen met heel de klas. Uiteindelijk trok zij de stoute schoenen aan en polste ze de juf van groep vier. Er werd direct positief gereageerd, zowel door de juf als door de rest van de groep. "Wij vinden het erg bijzonder om te zien wat de kinderen, andere ouders en leerkrachten in het werk hebben gesteld om deze actie te doen slagen", vertelt vader Geert Mencke.

Benefiet

De kinderen van groep vier van de Plataan hadden eerder al bedacht om statiegeld in te zamelen, koekjes te verkopen en klusjes te doen. Ook vonden zij dat er een dag moest worden georganiseerd voor het goede doel en daarom organiseren zij zondag 8 april bij brouwerij Vandeoirsprong een benefietmiddag. Het programma van deze middag hebben zij, met een klein beetje hulp, helemaal zelf in elkaar gezet.

"Wat het extra mooi maakt, is dat door samen iets te willen bereiken, de kinderen als groep closer zijn geworden", meent moeder Janneke. Zij vervolgt: "het is speciaal om te zien hoe ook locale ondernemers bereid zijn mee te denken. Daaruit blijkt maar weer eens hoe sterk en behulpzaam Oirschot als gemeenschap is". Het stel spreekt vol lof over de inzet en het enthousiasme van alle betrokkenen. Het doet hen zichtbaar goed.


Ongehoord en Remon&Toon dragen hun muzikale steentje bij en voor de kinderen is er volop vertier. De middag begint om 14.00 en om 17.00, na de loterij, is het programma afgelopen. Genoeg reden dus om een kijkje te gaan nemen en er zodoende aan bij te dragen dat de groep op 15 april met een mooi bedrag aan de start verschijnt, nadat ze door MyTax met de bus naar Soest zijn gebracht.

Meer berichten