Omdat de locaties zo dicht bij huis zijn, kunnen de plaats en het tijdstip zo gekozen worden dat alle factoren optimaal zijn.
Omdat de locaties zo dicht bij huis zijn, kunnen de plaats en het tijdstip zo gekozen worden dat alle factoren optimaal zijn.

Marc brengt de Oirschotse natuur op zijn mooist

Mooie natuurfoto's van berglandschappen, uitgestrekte vergezichten en met de mooiste en meest exotische dieren. We zien ze allemaal voorbijkomen als er natuurfoto's worden getoond.

Oirschot - Maar loopt u wel eens door de mooie Oirschotse natuur: De Mortelen, Kampina, Landgoed Baest, 's Heerenvijvers en Landgoed Heerebeek. Stuk voor stuk, de mooiste natuurgebieden en zo dicht bij huis dat je er foto's kunt maken, wanneer de natuur op haar best en de lichtomstandigheden optimaal zijn. Het is de passie van Marc van den Hout om in deze natuurgebieden te fotograferen, met als doel de sfeer en het gevoel dat hij erbij krijgt vast te leggen in zijnfoto's. Foto's, die mensen stil doen staan bij al dat moois dat onze natuur te bieden heeft en aan het denken zetten over hoe waardevol het is dat wij van al dat moois mogen genieten.

Speerpunten tijdens deze vroege zondag ochtend wandelingen zijn:
Licht, compositie, verborgen schoonheden, scherpte/onscherpte en creativiteit door een foto eens anders te nemen. En geen excuses over het licht, het weer en de drukte. Omdat de locaties zo dicht bij huis zijn, kunnen de dag, de plaats en het tijdstip zo gekozen worden dat alle factoren optimaal zijn voor een sterke foto. Als je eenmaal aan het fotograferen bent dan is het enige wat overblijft, puur genot en verwondering. Marc doet zijn best om dat gevoel ook in mijn foto's tot uiting te laten komen.

Fotoproject

Op uitnodiging van IVN Oirschot zal ik Marc u onder andere zijn fotoproject 4 Jaargetijden Landgoed Baest tonen en dit met u bespreken. Daarbij zal hij ingaan op de fotografische aspecten van natuurfotografie. Door middel van een beamerpresentatie laat hij u de schoonheid van het mooie Oirschot zien en gaat hij zijn speerpunten met u bespreken.

Praktisch

Deze fotoavond zal plaatsvinden op dinsdag 10 april in zaal de Enck, Oirschot. Aanvang 20.00 uur. De toegang is gratis.

Kijk ook eens op de website van IVN Oirschot voor meer informatie:

http://ivn.nl/afdeling/oirschot

of de facebookpagina waar u altijd het laatste nieuws kunt vinden over de activiteiten.

Meer berichten