Foto: Lowie Seuntjes

Koningsdag Oirschot saai? Echt niet!

Vanaf nu wordt Koningsdag helemaal anders aangepakt. Met een ontzettend leuk programma voor jong en oud. Zo leuk, dat onze Koning nu al spijt heeft dat hij dit jaar naar Groningen afreist.

Oirschot - Allerlei maatschappelijke partners sloegen de handen ineen: Oranjecomité Oirschot, Visit Oirschot, horecaondernemers, Centrummanagement Oirschot en muziekvereniging Arti. Samen vormen zij de werkgroep Koningsdag Oirschot.

Gezamenlijk doel

Het doel? Een onvergetelijk feest op koningsdag organiseren voor alle inwoners van de kern Oirschot. Want laten we er niet omheen draaien; dat is broodnodig.

Samenwerking

De gemeente Oirschot steunt dit initiatief dan ook van harte en faciliteert waar mogelijk. De werkgroep schakelde het Oirschotse evenementenbureau 3VENTS in. Zij weten als geen ander hoe je een perfect feestje maakt. En dat blijkt een gouden samenwerking, met een oranje randje. Het uitgangspunt? Koningsdag in de kern Oirschot nieuw leven inblazen. En daarnaast alle activiteiten met Koningsdag in Oirschot, Spoordonk en De Beerzen in de spotlights zetten. Dat laatste doen ze door op een centrale website alle activiteiten in alle kernen beeld te brengen.

Koningsdag op
de Oirschotse Markt

Samen met 3VENTS bedacht de werkgroep een geweldig programma. Alles speelt zich af op en rond onze prachtige Markt. Met een mooi podium en een sfeervolle overkapping. Slecht weer? Geen probleem!

In de ochtend wordt afgetrapt op de Markt in Oirschot af met het hijsen van de Nederlandse driekleur en de nieuwe, Oirschotse Koningsdagvlag. En de burgemeester proost met jullie op de koning en op onze Oirschotse gedecoreerden. Muziekvereniging Arti luistert dit sfeervol op, met als verrassing een spectaculair gastoptreden.

Rond de Markt start aansluitend de bekende vrijmarkt voor de kids. Speciaal voor onze kinderen zijn er rondom het hoofdpodium op de Markt toffe workshops, clinics en demonstraties van Oirschotse bedrijven, dansscholen, sportverenigingen, gilden, muziekverenigingen, kunstenaars en hulpdiensten. De kinderen vervelen zich geen moment. Ouders trouwens ook niet. Want op de Markt schuif je aan op een van de vele terrassen, neem je een verfrissend drankje en geniet je van een lekker hapje.

Raak! treedt op!

Aan het einde van de dag treedt Raak! op; een swingende girlband en bij alle kinderen bekend. Zij zingen
natuurlijk ook hun nieuwe Koningsdaglied, uiteraard te vinden op

YouTube: youtu.be/ZiS2gHMzXfc

Hoe leuk is het om Koningsdag op de Oirschotse Markt op zo'n muzikale manier af te sluiten? Doe je mee?

Doe mee!

De werkgroep is op zoek naar bedrijven en (sport)verenigingen die deze workshops, clinics en demonstraties verzorgen. Je krijgt er een ontzettend leuke middag en naamsbekendheid voor jouw bedrijf, organisatie of vereniging voor terug. Aanmelden via www.koningsdag-oirschot.nl

Hulp gezocht

Uiteraard is de werkgroep ook op zoek naar helpende handjes op vrijwilligersbasis, voor zowel de organisatie
als tijdens Koningsdag zelf. Aanmelden kan via info@koningsdag-oirschot.nl. En wil je als horecaondernemer aansluiten om de horeca mee te verzorgen op de Oirschotse Markt? Meld je dan bij Roel van de Ven (roel@koningsdag-oirschot.nl)

Meer berichten