Karien Hoeks bij het Oude Raadhuis, nu ingericht door Brandstore Visit Oirschot, samen met de musea, de heemkundekringen, TIP (voorheen VVV), ’t Bint en het Kapittel, alles ter promotie van het mooie Oirschot.
Karien Hoeks bij het Oude Raadhuis, nu ingericht door Brandstore Visit Oirschot, samen met de musea, de heemkundekringen, TIP (voorheen VVV), ’t Bint en het Kapittel, alles ter promotie van het mooie Oirschot. (Foto: Rens van Ginneken)

'Winnen zou een mooie opsteker zijn'

Brandstore Visit Oirschot combineert op zondag 25 maart de opening van het terrasseizoen met de uitreiking van de Kempentrofee 2017.

Oirschot - Heel Oirschot wordt nadrukkelijk uitgenodigd voor het feestelijke programma, met gratis rondleidingen en abseilen van de majestueuze Sint-Petrusbasiliek. Karien Hoeks van Brandstore Visit Oirschot, gevestigd in het Oude Raadhuis, legt uit: "Op 11 december was eigenlijk de uitreiking van de Kempentrofee, alles was in kannen en kruiken en de basiliek was versierd, maar de zware sneeuwval gooide roet in het eten. Vandaar dat we nu uitwijken naar 25 maart, met hopelijk veel beter weer natuurlijk." Samen met Roel van de Ven van de Brandstore en met medewerking van tal van vrijwilligers zette ze een aansprekend feestprogramma op rond de uitreiking. Hoeks is enthousiast: "We starten om 12 uur met gratis beklimming van de toren van de basiliek, mooie wandelingen door het historisch centrum van Oirschot, een prachtige rondleiding door de Sint-Petrus en als klap op de vuurpijl: onder professionele begeleiding abseilen van de 70 meter hoge toren van de basiliek!"

Trofee

Ze vervolgt: "We hebben het nu bewust op een zondag georganiseerd, omdat we de inwoners van Oirschot graag bij deze leuke, gezellige dag willen betrekken. We horen vaak dat mensen van hier eigenlijk nog vrij weinig van de historie van het eigen dorp weten. En de trots voor dit mooie dorp mogen we gerust naar buiten toe uitdragen, zeker bij zo'n uitreiking." De Brandstore Visit Oirschot, opgezet om Oirschot naar de buitenwereld optimaal te 'vermarkten', behoorde tot de vijf genomineerden voor de prestigieuze titel. Karien Hoeks over de Oirschotse kansen: "Of we zullen winnen weet ik niet, ik hoop het natuurlijk wel, het zou een mooie opsteker zijn. Laten we zeggen dat onze kansen reëel zijn, tussen de zeer diverse genomineerden.

Wij zijn in ieder geval de enigen die op basis van intensieve samenwerking iets gerealiseerd hebben."

Meer berichten