Koor No Limit oefent onder muzikale begeleiding van Manfred Smolders fanatiek op de liedjes en rollen in ‘De Passie’, een indringende, Nederlandstalige vertolking van het lijdensverhaal van Jezus.
Koor No Limit oefent onder muzikale begeleiding van Manfred Smolders fanatiek op de liedjes en rollen in ‘De Passie’, een indringende, Nederlandstalige vertolking van het lijdensverhaal van Jezus. (Foto: Rens van Ginneken)

Passie past No Limit als handschoen

De Passievertolking begint met een derde editie al een beetje traditie te worden, met Pasen in de Middelbeerse kerk. Koor No Limit zet dit keer een helemaal Nederlandstalige versie neer, met sterke solisten. 'De Passie' is te zien op 25 en 30 maart.

Middelbeers – "Deze Nederlandstalige Passie past ons nog beter dan de The Passion uit 2014 en The Passion of the Christ uit 2013. Om de verrijking te vinden, moet je niet steeds op dezelfde voet verder. We hebben nu ook twee sterke mannelijke solisten die de rollen van Jezus en Petrus vertolken: Dirk van Erve en Jaap van den Heijkant. Het verhaal blijft uiteraard hetzelfde, daar kun je niet omheen. Ik heb er zelfs de Bijbel nog naast gehouden om dingen uit het lijdensverhaal van Jezus en onze uitvoering te vergelijken. Dat staat wel", lacht koorlid Cornelieke van de Schoot. Kosteres Koos mengt zich even in het gesprek: "Het zijn goeie zangers hoor: daar laat ik mijn koffie voor staan!", verzekert ze. Bij deze 'De Passie' is ook aalmoezenier Paul Versteegh betrokken, hij vervult de rol van verteller. Koorlid Corina van Woensel is vol lof over het kerkbestuur. "Je merkt dat dit voor hen ook een paradepaardje is. We kregen volledige support en sponsoring. Voor ons zijn ze echt een rots in de branding geweest."

Voor No Limit was het nog een hele kluif om deze productie op tijd af te krijgen, omdat najaar 2017 ook het stuk 'Allemaal Non-sens' nog gespeeld werd. Yvonne Eijkemans vertelt: "Er moest hard gewerkt worden, ook omdat er nu veel duidelijker rollen in het verhaal zitten dan voorheen. Toch doe je dat graag. Ik zit al 14 jaar bij No Limit. Ik woon tegenwoordig in Lennisheuvel, maar rijd graag op en neer voor deze mooie club!" 'De Passie' wordt nu gelardeerd met muziek van De Dijk, De 3 J's en Ramses Shaffy bijvoorbeeld en er wordt soms gespeeld tussen het publiek in de kerk. "Dat maakt het allemaal wel indringender, geeft meer beleving. Maria wordt door verschillende koorleden vertolkt, onder meer door mij. Het verdriet van Maria om het verlies van haar zoon komt nu bij mij harder binnen dan de vorige keren, moet ik bekennen. Waarschijnlijk omdat ik zelf ook moeder geworden ben intussen…", vertelt Cornelieke. Corina weer: "Het is een heftig verhaal, niet zomaar een voorstelling natuurlijk. Daarom vragen we het publiek ook om liever niet te applaudisseren."

Er zijn twee uitvoeringen van 'De Passie': op zondag 25 maart en op Goede Vrijdag 30 maart, steeds om 20 uur. Op 30 maart is de toegang vrij, op 25 maart is het ook gratis, maar is reserveren wel noodzakelijk, via: 013 514 1216. Een vrijwillige gift na de uitvoering is van harte welkom.

Meer berichten