Dymphi en Ranou Hems en Kees en Koen Timmermans voelen zich helemaal thuis bij De Gewone Man. De vorige verkiezingen boekte de partij winst, maar belandde desondanks in de oppositiebankjes. De partij wil na 21 maart graag weer aanschuiven in een, liefst brede, coalitie.
Dymphi en Ranou Hems en Kees en Koen Timmermans voelen zich helemaal thuis bij De Gewone Man. De vorige verkiezingen boekte de partij winst, maar belandde desondanks in de oppositiebankjes. De partij wil na 21 maart graag weer aanschuiven in een, liefst brede, coalitie. (Foto: Rens van Ginneken)

'Aan tafel gaat het er nogal eens over'

Van een vreemde hebben ze het niet, Ranou Hems (24) en Koen Timmermans (19). Ook de namen van Dymphi Hems en Kees Timmermans prijken op de lijst bij De Gewone Man. Moeder en dochter en vader en zoon vertellen over hun keuze voor De Gewone Man.

Middelbeers – "Hier, aan deze keukentafel gaat het natuurlijk nogal eens over de gemeentepolitiek", lacht Koen Timmermans. Via ons pap ben ik erin gerold, dan ging ik eens mee naar de fractievergadering bijvoorbeeld. Zo begint het." Kees Timmermans was bij de vorige gemeenteraadsverkiezingen lijsttrekker en fractievoorzitter, nu doet hij een stapje terug met een vijfde plaats op de lijst. "Wij zijn blij met de inbreng van jongeren zoals Koen en Ranou. Ze krijgen weer dingen mee die voor mij bijvoorbeeld, als 59-jarige, meer buiten beeld zijn. Ze zitten op voetbal, zijn bezig op de woningmarkt met CPO-bouwen, weten of er behoefte is aan meer activiteiten voor jongeren." De Gewone Man begon in 1974 als lokale partij met wortels in De Beerzen. "Inmiddels trekken we ook veel stemmen in Oirschot en Spoordonk: ook daar waarderen ze een lokale partij, die niet aan landelijke kaders is gebonden, maar die zich volledig kan richten op de Oirschotse onderwerpen." Ranou Hems stond vier jaar geleden ook al op de lijst bij De Gewone Man, ze trad tegelijk met moeder Dymphi toe. Vanwege de drukte in haar privéleven staat ze nu niet op een verkiesbare plaats. "Maar ik wil toch graag meedenken. Ik ben maatschappelijk actief en vang veel op, waar onze partij zijn voordeel mee kan doen. Het is een leuke partij, met oog voor het kleinschalige en waar ieder gehoord wordt." Moeder Dymphi bevestigt dat: "Een gezellige partij ook. Ik vond het mooi dat Ranou zich voor politiek interesseert. Mijn rol is vooral achter de schermen, als bestuurslid en penningmeester bijvoorbeeld." Kees Timmermans lacht: "We zijn een niet te formele club, maar we kunnen soms ook stevig discussiëren hoor: dan klapt het erop, maar aan het eind zijn we het dan toch eens kunnen worden!" Over een ideale coalitie wil hij zich niet uitspreken. "Maar een brede coalitie is altijd het beste." De partij staat bekend om zijn duidelijke standpunten. Zoals over de geplande langzaam verkeerbrug over het Wilhelminakanaal. "Dat kan veel goedkoper, door een langzaam verkeersop- en afrit aan het viaduct te koppelen, dat toch al aan groot onderhoud toe is. Het overblijvende geld kan beter besteed worden aan een MFA in Spoordonk, verbetering van wegen, of aan de unilocatie van de Beerse basisschool. En er moet nog veel meer gebouwd worden, om te zorgen dat jongeren hier blijven", besluit Koen Timmermans.

Meer berichten