Scan van foto: Sjef Heijms; tekst: Werkgroep Sporen in Spoordonk, Martien Mattheeuwse)
Scan van foto: Sjef Heijms; tekst: Werkgroep Sporen in Spoordonk, Martien Mattheeuwse)
Groeten uit

Groeten uit... Spoordonk: ontvangst Henri Cappeti

Spoordonk - In oktober 2017 verwelkomde de gemeente Burgemeester Judith Keijzers-Verschelling in het Oirschotse. Dit gebeurde op officiële wijze, maar er zat ook wel een officieus tintje aan voor onze bevolking.

Burgervader

50 jaar geleden ging het er nog wat plechtiger aan toe. Op 24 februari 1968 had Spoordonk de eer om als eerste de nieuwe burgervader, Henri Cappetti, op de grens met Oisterwijk te ontvangen. Dat gebeurde met gilde-eer en secretaris De Luij werd vergezeld door twee bruidjes, te weten de Oirschotse Letty van Gerwen, dochter van comitélid meester van Gerwen en net als de nieuwe burgemeester geboren in Ulft, en de Spoordonkse José van Agt, dochter van comitélid Piet van Agt. De officiële inhuldiging van Burgemeester Cappetti volgde op het Bernadetteplein, waar eerwaarde pastoor Driek van Gestel het echtpaar ontving en vervolgens begeleidde naar het bordes op de St. Jozefschool, waar het tweetal werd toegezongen door de kinderen van de lagere school, onder leiding van mester Herman van der Sanden en hoofd der school A. François.

Op de foto dhr. en mevr. Capetti, de bruidjes, de eerwaarde pastoor Driek van Gestel, gemeenteraadleden, schoolkinderen, gemeentesecretaris De Luij ( met bril) en rechts Frida Bakers, de hulp van de pastoor.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden