ALS de wereld doordraait

Het succesvolle televisieprogramma 'De Wereld Draait Door', krijgt een Oirschotse variant. Op zaterdag 10 maart vragen Dineke van Hout en Kitty Verstappen in het Hof van Solms aandacht voor ALS en hun deelname aan Tour du ALS, waarvoor zij in mei de Mont Ventoux gaan beklimmen.

Oirschot - Dit doen zij op geheel eigen wijze. Zo wordt Matthijs van Nieuwkerk vervangen door Toon Gloudemans en is pastor Wilfred van Nunen zijn tafelheer. De politieke inbreng wordt verzorgd door onze nieuwe burgemeester Judith Keijzers-Verschelling, Corine van Overdijk (lijstrekker VVD) en Joep van de Ven (CDA). Saillant detail; de twee laatstgenoemden zijn neef en nicht. Cor van Beers licht de toekomst van Groot Bijsterveld toe en de Oirschotse musicalster Kiki Matteijsen (11) vertelt over haar ervaringen bij The Lion King en Billy Elliot. Aangezien de avond in het teken van ALS staat, komt dit ook aan bod. Onder andere de dochter van een ALS patiënt vertelt haar verhaal. Het belooft een enerverende avond te worden die naast entertainment ook de mogelijkheid biedt aan de initiatiefnemers om geld in te zamelen voor ALS door middel van een loterij. De avond is gratis toegankelijk en wordt afgesloten met live muziek en entertainment door 'Remon & Toon'.
"We wilden vooral een leuke avond uit verzorgen, waarbij de nadruk niet per se ligt op ALS, maar we wel gebruik kunnen maken van het moment", vertelt Kitty. De gasten verlenen volledig belangeloos hun medewerking en ook evenementenbureau 3vents deed een duit in het zakje door de volledige PR voor hun rekening te nemen.

ALS is een onderwerp dat leeft en waarvoor mensen zich inzetten, getuige onder andere dit initiatief. De dodelijke en vooralsnog ongeneeslijke spierziekte waaraan zo'n 1500 mensen in Nederland lijden, zorgt er voor dat sinds 2012 al zo'n 2500 mensen zijn opgestaan om te zorgen voor meer mogelijkheden naar onderzoek door de Mont Ventoux te beklimmen.
Voor Kitty en Dineke begon het idee te leven toen ze van Porto naar Santiago de Compostella liepen. "Lopen is niet voor iedereen vanzelfsprekend", weet Dineke. Dit werd nog eens extra duidelijk toen zij in hun naaste omgeving werden geconfronteerd met de gevolgen van ALS. Nadat ze hun idee kenbaar maakten, zorgden hun beider echtgenoten Henk en Henk op de achtergrond voor de inhoudelijke invulling van deze avond. Sponsoren maakten al veel mogelijk, maar uiteraard zou het fantastisch zijn wanneer zij erin slagen om van deze avond een succes te maken. Via als@3vents.nl kun je jezelf voor deze avond aanmelden, zodat de organisatie een beeld heeft van wat ze kunnen verwachten.

Meer berichten