Toneelvereniging Uit de Bocht brengt maffiaklucht 'De Godmother'.

Op vrijdag 2 en zaterdag 3 maart komt Toneelvereniging Uit de Bocht met De Godmother in Cultureel Centrum de Enck in Oirschot. Deze hilarische klucht past volledig in de traditie van Uit de Bocht. Dat wil zeggen, het is een verhaal vol humor, actie en een onverwachte afloop. Dé ingrediënten voor een onbezorgde toneelavond uit!

De schrijver is Loek Hoedemaekers, afkomstig uit Belgisch-Limburg. De originele versie van het stuk is door de spelers van Uit de Bocht flink onder handen genomen, met instemming van de schrijver. Van een, wat zullen we zeggen, nogal Belgisch verhaal, is nu een versie ontstaan die zich in het Brabantse afspeelt, in onze eigen streek dus. 'Het is één schrijver die een verhaal bedenkt, maar meerdere mensen kunnen het verhaal bewerken. En die brengen allemaal hun eigen stuk creaticviteit in, het kan niet anders of het resultaat wordt alleen maar beter', aldus Luuk Hoedemaekers. Zo gezegd, zo gedaan dus. Uit de Bocht is vanaf oktober vorig jaar aan de slag geweest met aanpassen en instuderen van De Godmother. De toneelclub is er dan ook van overtuigd dat met deze theaterproductie de bezoeker op een plezierige maar ook boeiende toneelavond getracteerd wordt.

Waarover gaat het verhaal? Daarover laten we niet veel los natuurlijk, in De Enck kunt u het hele relaas bekijken. Maar in het kort alvast dit. Don Pietro Rupo arrangeert met zijn 'concullega' Donna Vita Carleani een huwelijk tussen zijn dochter Isabella en haar zoon Sonny. Twee concurerende families vormen zo een monopolie dat de drugshandel in de streek controleert. Maar Sonny wil niet. Hij heeft al een lief, Eef, die notabene ook nog politie-agente is. Gaat de opzet van Vita en Pietro slagen? We zullen 't zien. De familiecapo van de Carleani's, Angelo Miracolli, en UWV-ambtenaar Johnny Gielen spelen verder nog in bijzondere rol in de ongewisse afloop van het verhaal.

De Godmother wordt opgevoerd op vrijdag 2 en zaterdag 3 maart. De opvoeringen beginnen om 20.15 uur in De Enck (De Loop 67, Oirschot). De zaal en het theatercafé zijn uiteraard al eerder open. De entree bedraagt € 12.50, de toegangskaarten zijn verkrijgbaar bij De Enck (bij voorkeur via www.deenck.nl; of telefonisch 0499-572691; of daar aan het loket).
Toneelvereniging Uit de Bocht heeft een eigen website, www.uitdebocht.nl. Hier kunt u terecht voor nadere informatie.

Meer berichten