Scoren bij Wedertcross

Oirschot - Atletiek Vereniging Valkenswaard hield op zondag 18 februari haar jaarlijkse Wedertcross. Deze wedstrijd maakt deel uit van de Runnersworld Kempische Cross Competitie. Op het bosrijke parcours deden die dag maar liefst 16 leden van Atletiek Oirschot mee en dat was weer een bewijs hoe hard deze vereniging aan het groeien is. In september 2016 werd het 200e lid binnen gehaald, nog dit voorjaar wordt de mijlpaal van 250 leden gepasseerd. Vooral bij de jeugd zit de groei er flink in: in 2 jaar is het aantal jeugdleden verdubbeld. Het mooie is dat er ook steeds meer jeugdleden van Atletiek Oirschot mee gaan doen aan de wedstrijden in de regio. In Valkenswaard deden de atleten van Atletiek Oirschot niet alleen maar mee, ze behaalden ook podiumplaatsen, te weten:

Bente Brands: 2e in de categorie meisjes pupillen C;

Nellie van Beers: 3e in de categorie Vrouwen 55;

Martien van de Ven: 1e in de categorie Mannen 65.

Bente Brands en Martien van de Ven staan nu zover voor in de competitie dat ze niet meer in te halen zijn. Ze winnen met overmacht hun categorie.

Een heel mooi resultaat voor Atletiek Oirschot en ook een steuntje in de rug van de bestuursleden van deze mooie vereniging, die alles doen om hun leden een optimale omgeving te bieden waar ze hun favoriete sport kunnen beoefenen. Binnenkort zijn er weer verkiezingen voor de gemeenteraad, wat zou het mooi zijn als de politiek deze snel groeiende atletiekvereniging in het 33e jaar van haar bestaan zou steunen via een verbetering van haar accommodatie.

Meer berichten