Op vrijdag 9 februari wordt carnaval in Oirschot officieel gestart met 't Skôn Hofkesbal.
Op vrijdag 9 februari wordt carnaval in Oirschot officieel gestart met 't Skôn Hofkesbal.

Eerste lustrum Proms van Solms in startblokken

Nog een paar nachtjes slapen en dan barst ook in Skôn Orre Gat het carnaval weer los. Het organisatieteam van de Proms van Solms heeft voor de 5e editie van deze carnavalsfeesten in het Hof van Solms weer veel verassingen in petto.

Oirschot - Het Hof van Solms, waar dit jaar voor het eerst ook De Bonte Avonden één week voor carnaval worden georganiseerd, verandert langzaam in een waar feestpaleis. Op carnavalsvrijdag 9 februari wordt gestart met 't Skôn Hofkesbal. "Het ouderwetse hossen en meezingen met klassieke carnavalskrakers staat prominent op het programma" aldus Aart van der Wouw van het organisatieteam. De ingrediënten van 't Skôn Hofkesbal zijn eenvoudig; dj Aart van de Wouw brengt met echte onvervalste carnavalsmuziek de boel op gang, live optredens zetten de boel op stelten en een blaaskapel maakt het feest helemaal af. Sanne en de Mannen treden op met het nieuwe Oirschotse carnavalslied. Joekelwinnaar van 2017 De Redtband zal weer een topoptreden verzorgen. Een nieuw element op deze avond is het A-MEEZING CARNAVAL; met voorzangers en de tekst op een groot scherm de ouderwetse carnavalskrakers meezingen. Kent je ze nog? Vanaf 20.30 uur, direct na de sleuteloverdracht aan de stadspins in het gemeentehuis zijn alle carnavalsvierders welkom in Het Hof van Solms aan de Koestraat in Oirschot. Er wordt al direct hoog bezoek verwacht: Prins Wilco en zijn gevolg van CV Rond de Mèrt komen meefeesten. In hun kielzog het gemeentebestuur onder aanvoering van onze burgemeester Judith Keijzers. Deze laatste verzorgt ook de jurering en prijsuitreiking van de Hofheer en Hofdame; de meest originele kostuums worden beloond met een dinerbon voor Hoffelijk Dineren voor 2 personen. Later op de avond volgt het officiële onthaal van Stadsprins Bart dun twidde en prinse Joyce met de complete Carnavalsvereniging en Stichting Skôn Orre Gat. Dus, handjes op de schouders en vooruit. De entree is gratis.

Carnavalszondag

Op carnavalszondag 11 februari wordt het enorme succes van de eerdere edities van het kapellenfestival nog eens herhaald. Marco Egging, verantwoordelijk voor het organiseren van Nederlandse topbands heeft het er maar druk mee: "Vanuit het hele land krijgen we aanmeldingen. Maar we selecteren echt op topkwaliteit en variatie". Vanaf 15:00 uur is het Hof van Solms open, direct na de grote optocht. In de loop van de middag en avond zullen onder andere de bands Bar Gebeure, De Rammen, Eght Herrie, de Blueband, de Redtband en The Bloopers hun opwachting maken. Dj Aart van de Wouw zal de orkesten aflossen met carnavalsmuziek en rond de klok van half negen worden de 'de Dorinis' verwacht. Dit damesduo won vorig jaar 'Kies je kraker' van Omroep Brabant. Uiteraard wordt ook het nieuwe Skôn Orre Gatse carnavalslied door Sanne en de Mannen gezongen. Het volle programma loopt door tot 1:00 uur. Voor een snelle hap is er gelegenheid in de snackcorner. Je kunt ook kiezen voor het vermaarde carnavalsbuffet, maar dan kun je het beste even reserveren via het Hof van Solms (0499-571292 of

info@hofvansolms.nl)

om geen volle tent te treffen. Ook voor kinderen is voor een carnavaleske opvang gezorgd. De entree is wederom gratis.

Meer berichten