Piet Blankers maakte weer indruk in de ton, dit keer als De Nachtburgemeester. “De Beerse Strijker is een smaakexplosie in de mond, niet te verwarren met de Belse Strijker.”
Piet Blankers maakte weer indruk in de ton, dit keer als De Nachtburgemeester. “De Beerse Strijker is een smaakexplosie in de mond, niet te verwarren met de Belse Strijker.” (Foto: Rens van Ginneken)

Beerse Avond is weer helemaal terug

De zittingsavond zaterdag van De Tuutefluiters was weer 'ouderwets goed'. In drie dagen uitverkocht, een mooi sfeertje en zes tonpraters die van begin tot eind amuseren.

Middelbeers - De Beerse Avond lijkt na moeilijke jaren weer helemaal terug op het niveau van decennia terug. Volgende week is hetzelfde programma nog eens te zien in De Kerk Oostelbeers. De Ere Tuttefluiter werd uitgereikt aan oud-Prins Erik van Korven, die al 14 jaar van grote verdienste is voor de vereniging. De zaal van De Zwaan, residentie van cv De Tuutefluiters, is net als vorig jaar afgeladen. Sinds enkele jaren is De Beerse Avond weer helemaal terug. Dat is te danken aan een ommezwaai en hard werken binnen de organisatie, maar ook aan de zes fanatieke lokale talenten in de ton, de dansacts van de dansmariekes in verschillende leeftijden en niet te vergeten aan de swingende muziek van de 25-koppige (!) band Hekwerk uit Knegsel. De presentatie was dit jaar in handen van Marco Pasmans. Tom Bodde als Tukker Tommie bijt overtuigend het spits af. Zijn droogkomische act met Twentse tongval valt goed. "De Zwarte Cross is niet duurder geworden. Het bier was twaalf jaar geleden één munt: dat is nog steeds zo." Ook Wim Brands krijgt als hovenier de lachers al in zijn eerste zin al mee: "Ik ben Hendrik-Jan de…? Nee, De Groot!" Piet Blankers laat al weer enkele jaren zien een rastalent in de ton te zijn. De biologieleraar speelt als De Nachtburgemeester knap met het publiek. Hij spaart bekende dorpsgenoten niet, zijn woordgrappen zijn spitsvondig en platvloersheid heeft hij niet nodig. "Ze dachten een lijk te hebben gevonden bij het oude gemeentehuis. Bleek het een look-a-lijk te zijn." Het komische viertal AUB heeft weer een fraaie zwijgende act op muziek over de sores van de huisvrouw en oudgediende Cor Gerritsen zet een geinig typetje neer als Opa Jos, die zich moeizaam in de ton hijst en droogkomisch start met: "Buut 4, bladzijde 1". Ook Ankie van den Biggelaar verrast, met een 'gecamoufleerde' opkomst als Kaat Soldaat en stevige grappen over capriolen in de kazerne en een Afghaanse opblaaspop. Een betere afsluiter dan Pieter van Heerbeek als De Jubilaris had de organisatie niet kunnen bedenken. Zijn timing als drinkende en rokende terror-oma is perfect en zijn grappen heerlijk politiek incorrect, grof en vilein, ook richting publiek: "Moniek, is dat jouw derde man? Mijn eerste keus zou het ook niet zijn." Maar eigenlijk hoeft hij alleen maar "Ja,ja,ja…" te mummelen om de zaal al plat te krijgen. Voor wie het gemist heeft: hetzelfde programma staat zaterdag 27 januari ook op de kalender van De Kerk Oostelbeers.

Meer berichten