De organisatoren maken die avond waar wat ze beloofden. Met veel energie wordt het publiek de muziek in getrokken, tot om 2.00 uur zo'n 275 feestgangers het pand verlaten.
De organisatoren maken die avond waar wat ze beloofden. Met veel energie wordt het publiek de muziek in getrokken, tot om 2.00 uur zo'n 275 feestgangers het pand verlaten.

Lick It smaakt naar meer

We schrijven de zomer van 2017 wanneer de twintigjarige Oirschottenaren Koen van Overbeek (DJ Kruzo) en Guust Metzemaekers, geïnspireerd door het Zuid-Portugese feestgedruis in Albufeira, besluiten dat het tijd wordt dat er voor de Oirschotse jeugd een goed feest wordt neergezet.

Oirschot - Koen draait dan al jaren als DJ-act Kruzo en Guust heeft ervaring opgedaan als organisator van trouwerijen in het exclusieve 'Chateau Elan' in Georgia, USA. Gewend aan de eisen van een gemiddelde Amerikaanse bruid, moet een feest organiseren ook lukken.

Terug in Nederland wordt een conceptplan geschreven, een line-up opgetrommeld en de stap naar de beoogde locatie, brouwerij Vandeoirsprong, wordt gewaagd. Na enthousiaste reacties staat zowaar 25 november 'Lick It' op de agenda. Het concept wordt direct omarmd door partyminded jong Oirschot. Anderhalve week na de start van de kaartverkoop, ruim twee maanden vooraf, gaat het laatste ticket over de app die als toonbank fungeert: uitverkocht! De organisatoren maken die avond waar wat ze beloofden. Met veel energie wordt het publiek de muziek in getrokken, tot om 2.00 zo'n 275 feestgangers het pand verlaten. Wat overblijft is voldoening, een beetje trots maar vooral honger naar meer. Het succes en enthousiasme van het duo wordt opgemerkt. Kort na Lick it, neemt Inside Out Events contact op; of er interesse bestaat voor een samenwerking met nieuwjaar. Uiteindelijk wordt 2018 in het Hof van Solms Grandioos ingeluid, met dit keer zelfs 450 verkochte kaarten. Op Facebook lieten ze al weten in 2018 "nog lekkerder te willen gaan". Zo zijn er plannen voor een nieuwe editie van Lick It en staat er opnieuw een samenwerking met Inside Out Events op de rol. Guust: "Uiteindelijk zou het heel gaaf zijn om ooit een festival te organiseren".

De twee vullen elkaar goed aan. Koen neemt het creatieve en muziekgedeelte voor zijn rekening en Guust zorgt ervoor dat aan alle randzaken wordt gedacht. Toch beseffen ze dat het niet gelukt was zonder hulp. "We zijn iedereen dankbaar die ons geholpen heeft en blij dat de doelgroep zo enthousiast is". Dit heeft volgens hen te maken met een zekere gunfactor, maar het geeft ook blijk van inzicht. "Tijdens het proces hebben we allerlei mensen gesproken en ook zij vonden stuk voor stuk dat er te weinig te doen is voor de jeugd", vertelt Koen.

Wat de toekomst ook brengt, nu al kan terug gekeken worden op twee geslaagde avonden. Daar wordt dan ook terecht van genoten: "Als zoveel mensen laten blijken dat ze een topavond hebben gehad, geeft dat zeker een goed gevoel", besluit Guust.

Meer berichten