De Nieuwjaarsreceptie op 11 januari was de eerste voor burgemeester Judith Keijzers-Verschelling. Enkele honderden bezoekers namen haar ‘ontmoetingsdevies’ graag ter harte en maakten er een vooral gezellige avond van. De Cultuurprijs ging naar ’t Interieur.
De Nieuwjaarsreceptie op 11 januari was de eerste voor burgemeester Judith Keijzers-Verschelling. Enkele honderden bezoekers namen haar ‘ontmoetingsdevies’ graag ter harte en maakten er een vooral gezellige avond van. De Cultuurprijs ging naar ’t Interieur. (Foto: Rens van Ginneken)

Uitgesproken wens: #Ontmoet Oirschot

Tijdens de traditionele Nieuwjaarsreceptie in Sociaal Cultureel Centrum De Enck werd teruggeblikt op 2017, maar vooral ook vooruit naar 2018. Voor Judith Keijzers-Verschelling was het haar 'Maidenspeech' op dit Oirschotse 'prominentenbal'. Haar wens aan Oirschot voor 2018 was duidelijk: zoek de ontmoeting met elkaar.

Oirschot – De slogan 'Ontmoeten, Verbinden en Samen Doen' zou in De Enck op donderdag 11 januari nog vaak voorbijkomen. Met het ontmoeten zat het wel goed deze avond, die traditioneel bezocht werd door vertegenwoordigers van de ondernemersverenigingen, sportclubs, vrijwilligers, mensen uit het bedrijfsleven en lieden uit de culturele sector.

Burgemeester Keijzers-Verschelling had daar nog een passend advies bij: "Ga vanavond eens in gesprek met iemand die je nog niet kent, in plaats van met de mensen uit je eigen kring. Dan kunnen we zorgen voor een echte 'Hashtag Ontmoet Oirschot'. Dat klinkt geloofwaardig uit de mond van de burgemeester die de eerste honderd dagen van haar ambt vulde met een zeer intensieve toer langs tal van verenigingen, bedrijven en instellingen in heel Oirschot. "Dat wil ik u voor 2018 ook graag toewensen: vele mooie ontmoetingen!"

Karien Hoeks, manager van Visit Oirschot, keek ook vooruit. "We willen nog meer bezoekers verbinden aan Oirschot, daar moeten we gezamenlijk de schouders onder zetten", zo hield ze de zaal voor. Dat mag met de gepaste trots, die de burgemeester ook al aanhaalde. "Bijvoorbeeld vanwege de vele monumenten als fundamenten van onze identiteit. Daarin hebben we een gezamenlijk belang." Hoeks is blij met haar huidige werkplek in het Oude Raadhuis: "De Brandstore Visit Oirschot daar blijkt in trek, we zijn zelfs genomineerd voor de Brabantse Kempen Trofee. De uitreiking daarvan vindt op 8 maart plaats, in onze eigen Sint Petrus." Er is nog een enerverende dansact van Frizz Dance & Fit en muzikaal ondernemer Paul van Gorp presenteert zijn nieuwste show 'De Bestemming', in samenwerking met onder andere Arti, DesNoots en de Rederijkers. Dan mag Judith Keijzers nog een keer het podium op, nu om de winnaar van de Cultuurprijs 2017 bekend te maken. Een totaal verraste delegatie van het Beerse 't Interieur neemt de prijs in ontvangst. Al 22 jaar zetten zij zich in om het dorp 'op te leuken' met allerhande ludieke initiatieven, vaak vanuit een originele invalshoek. De lijst is bijna te lang: muziekkwissen, Heel Beers Bakt, Het Beers Winkel Theaterfestival, afvaljutten met kunstwedstrijd. Ook was deze club de drijvende kracht achter het allereerste Nachtburgemeesters Congres ter wereld.

Meer berichten