Goede doelen achtergesteld

Toen Kees Smetsers afgelopen week namens de stichting Loopgroep Bali Runners 295 euro overmaakte naar de Belastingdienst (te betalen omzetbelasting over inkomsten van de stichting), zat hij zich kwaad te maken over het onrecht dat goede doelen wordt aangedaan in deze maatschappij. Hij schrijft daarom dit bericht:

Oirschot - Beste mijnheer Rutte (minister president van Nederland),

Ik heb vandaag namens de stichting Loopgroep Bali Runners 295 euro overgemaakt naar de Belastingdienst. U en uw mederegeerders hebben er namelijk voor gezorgd dat goede doelen omzetbelasting moeten afdragen over hun inkomsten, terwijl u en uw mederegeerders er ook voor gezorgd hebben dat grote bedrijven als Philips en ASML nagenoeg geen belasting hoeven te betalen over hun miljardenwinsten.

U hebt van de stichting Loopgroep Bali Runners 295 euro afgepakt, die bestemd was voor de operatie van een kind dat nog nooit heeft kunnen lopen. Dat geld was door mensen gedoneerd, die een warm hart hebben en de kwetsbare medemens willen helpen.

Slaap lekker mijnheer Rutte. U zult wel niet begrijpen waarom ik mijn hele leven nooit op uw partij (VVD) en die van uw mederegeerders zal stemmen...

Meer berichten