Sam van de Ven is één van de drie genomineerden voor de aanmoedigings-waarderingsprijs 2017.
Sam van de Ven is één van de drie genomineerden voor de aanmoedigings-waarderingsprijs 2017.

Genomineerden sportgala bekend

De drie genomineerden voor de 'aanmoediging-waarderingsprijs 2017' zijn bekend. Uit deze genomineerden wordt op het Sportgala in Oirschot een winnaar gekozen.

Oirschot - Op het eiland Bali in Indonesië voltrekt zich op dit moment een drama. Op het relatief kleine eiland (150 x 80 kilometer) spuwt de vulkaan Gunung Agung al wekenlang donkere wolken en grijze as uit. Het gevolg is dat veel buitenlandse bezoekers hun reis geannuleerd hebben en daardoor is het leven op Bali tot stilstand gekomen. Bali is volledig afhankelijk van het toerisme en er zijn nu héél veel Balinezen die geen werk hebben. Geen werk betekent ook geen geld om eten te kopen. De Bali Runners uit Oirschot proberen de bevolking van Bali al een paar jaar te helpen via de financiering van operaties van Balinese kinderen, die een beperking hebben en niet goed kunnen lopen. Daarvoor lopen zij zelf hele marathons en ook de kwart triatlon van Oirschot, of ze gaan speculaas verkopen voor dit goede doel. Dit jaar hebben ze voldoende geld opgehaald om 15 kinderen een betere toekomst te geven. Omdat ze als hardlopers kinderen helpen, die niet het voorrecht hebben om te kunnen lopen, zijn ze nu genomineerd voor de aanmoediging- waarderingsprijs 2017 van het sportgala in Oirschot. Voor de zelfde prijs zijn ook Sam van de Ven en Jolanda Cremers genomineerd.

Sam van de Ven

Sam van de Ven uit Oirschot is een talentvolle motorcrosser, die als jonge vrouw door een tomeloze inzet in haar klasse (Damesklasse) de nationale top heeft bereikt.

Nog niet zo lang geleden heeft zij tijdens een wedstrijd een heel zware val gemaakt. Door haar doorzettingsvermogen heeft ze zich weer teruggevochten en ze doet nu weer volop mee. Haar nominatie voor het sportgala heeft ze zeker verdiend.

Jolanda Cremers

Jolanda Cremers komt uit Middelbeers en is al meer dan 25 jaar actief als bewegingscoach voor WBO. In die jaren is zij uitgegroeid tot een echte ambassadeur en steun en toeverlaat voor de seniorensport. Twaalf jaar geleden werd ze getroffen door een levensbedreigende ziekte, maar door haar innerlijke kracht en optimisme heeft ze deze periode overwonnen en kon ze weer verder gaan met haar passie. Ze is nog steeds als trainer en speelster actief in een volleybalvereniging. Jolanda hoort zeker thuis in het rijtje van genomineerden van het sportgala.

Hebt je de keuze uit bovenstaande drie genomineerden al gemaakt? Dan kun je tot en met donderdag 18 januari een stem uitbrengen op de website www.sportgala- oirschot.nl.

Meer berichten