Drumotions 2.0 is dit jaar op 19 en 20 oktober. Locatie is Hercules, de grote sporthal in Diessen.
Drumotions 2.0 is dit jaar op 19 en 20 oktober. Locatie is Hercules, de grote sporthal in Diessen.

Spectaculair Drumotions 2.0 in sporthal Hercules in Diessen

DIESSEN - Op 19 en 20 oktober 2012 werd er in een sporthal in Diessen een concert gegeven. Het gebeurt wel vaker dat er evenementen in deze hal plaatsvinden. Naast de sporten als volleybal en korfbal wordt er ook de jaarlijkse ZesKernenCup en andere activiteiten voor de diessense inwoners georganiseerd. De sporthal in Diessen heeft zeker zijn waarde bewezen als het gaat om huisvesten van evenementen voor de diessense gemeenschap. Maar de twee avonden in oktober 2012 waren toch net wat anders.
In 2011 werd door de leden van de slagwerkgroep gespeeld met het idee om eens een groot concert te houden. Deze groep, onderdeel van Harmonie Sint Willibrordus, had al tijdens eerdere carnavalsconcerten laten zien dat men voor vermaak konden zorgen. Waarom dan niet een concert met alleen maar slagwerk? Het idee voor Drumotions was geboren. Al snel kwamen de wildste ideeën naar boven. Inspiratie hiervoor werd gevonden in Stomp, Cirque Du Soleil en Bluemangroup. Slagwerkmuziek moest deze avond de
boventoon voeren. Doel van de avond was om met slagwerkmuziek de zintuigen en het gevoel van de bezoeker aan te spreken. En dat lukte! Met de concerten op 19 en 20 oktober 2012 werd het publiek in de sporthal letterlijk van hun stoel geblazen.

Op vrijdag 20 en zaterdag 21 oktober gaat het weer gebeuren. Het succes van vorige keer heeft ervoor gezorgd dat er in de maanden daarna een jeugdslagwerkgroep ontstond van twaalf nieuwe leden. Daarvan spelen er ondertussen vier mee bij de senioren. De slagwerkgroep maakt deel uit van Harmonie St. Willibrordus. De slagwerkers staan sinds 2004 onder leiding van Kees van der Plas. Begin jaren '90 werden er nog voornamelijk marsen en wat kortere stilstaande werken ten uitvoer gebracht. In de jaren daarna kwam daar verandering in en werden er steeds meer stilstaande concert werken ten uitvoer gebracht. Voornamelijk gebaseerd op het ritmische aspect van slagwerk. Hierna ging deze ontwikkeling verder richting melodisch slagwerk. Dit wordt op allerlei instrumenten bespeeld. De slagwerkgroep bestaat uit zeventien leden variërend van 12 tot 42 jaar. Kaarten zijn verkrijgbaar bij Hercules en Kerkzicht Diessen of te bestellen via www.drumotions.nl. Tevens is het mogelijk een arrangement te reserveren incl. diner en rondleiding op zaterdagavond.

reageer als eerste
Meer berichten

Shopbox