Burgemeester Judith Keijzers-Verschelling (hier bij haar afscheid als wethouder in Waalwijk) is op 12 oktober is deelneemster aan de Pecha Kucha Oirschot.
Burgemeester Judith Keijzers-Verschelling (hier bij haar afscheid als wethouder in Waalwijk) is op 12 oktober is deelneemster aan de Pecha Kucha Oirschot.

Nieuwe burgemeester bij Pecha

Niet zonder trots kondigde de organisatie van Pecha Kucha Oirschot afgelopen week een opzienbarend nieuwtje aan: de kersverse burgemeester van Oirschot, Judith Keijzers-Verschelling doet mee als deelnemer aan de Pecha Kucha op donderdag 12 oktober. Haar presentatie gaat over 'Het genoegen van echt en oprecht luisteren'.

OIRSCHOT - Toegegeven, helemaal een 'scoop' was de deelname van Judith Keijzers Verschelling niet meer, want het stond ook al aangekondigd op de website van Pecha Kucha Oirschot, maar een beetje opzienbarend was het zeker wel. Al was het maar omdat de nieuwbakken burgemeester gaat spreken over 'luisteren'. Het zou natuurlijk wel een stunt zijn als ze daarbij in het geijkte format, twintig keer twintig seconden haar publiek in Hof van Solms stil en verwachtingsvol zou blijven aankijken, benieuwd naar wat de Oirschottenaren haar in die 6 minuut 40 willen vertellen. Dat is echter niet de bedoeling, zo blijkt. 'In gesprek gaan en in gesprek gaan zijn verschillende dingen. Ik heb het soms wel meegemaakt dat ik zelf bijna niets zei, maar dat we toch een mooi gesprek hadden. Communicatie is vreselijk belangrijk en luisteren is daarbij onontbeerlijk. Daarnaast is deze Pecha Kucha een leuk middel om te vertellen wat mij drijft', zo licht de burgemeester toe.

Iets nieuws

Ze moet bekennen dat ze nog nooit van Pecha Kucha had gehoord, toen ze voor de Oirschotse versie werd gevraagd. 'Toch leek het me direct leuk, ik ben altijd wel in voor iets nieuws. Ook als nadere kennismaking met de Oirschottenaren is het een mooie gelegenheid. Ik zal mijn presentatie nog wel even moeten oefenen, hoe dat gaat met beelden erbij bijvoorbeeld. Het hoeft ook niet perfect vind ik. Als bestuurder ben ik natuurlijk wel gewend om kort en zakelijk te vertellen. Mijn presentatie zal in ieder geval korter zijn dan mijn installatie, vermoed ik!', lacht ze. Naast de burgemeester treden nog tien andere sprekers aan, in een programma dat weer volop diversiteit en originaliteit laat zien. Er is een spreekster van 14 die vertelt over haar safari in Tanzania, de voorzitter van de sterrenwacht in Asten vertelt over een nieuw astronomisch 'superoog' dat ons inzicht in het heelal gigantisch gaat vergroten, een psycholoog vertelt over zijn orgaandonatie, een kanovaarder vertelt over het varen op de Donau of het meer van Loch Ness, om zo maar even wat zaken uit het programma voor het voetlicht te halen.

Deze Pecha Kucha op 12 oktober begint stipt om 20.20 uur in Hof van Solms, Koestraat 16. Entree is zoals altijd helemaal gratis.

reageer als eerste
Meer berichten

Shopbox