Column Marina

Marina van Brunschot

Afgelopen week was een week om snel te vergeten. Zo eentje die bestond uit ochtenden waarop ik hoopte dat de avonden snel volgden zodat ik het vermoeide hoofd weer te rusten kon leggen. Maandelijkse perikelen vormden traditiegetrouw de boosdoeners, hoewel me ook een somberte parten speelde die ik daar normaliter niet onder schaar.

Wat een geduld vergt deze weliswaar tijdelijke maar evengoed labiele toestand van mijn huisgenoten, begrip eveneens, empathisch vermogen ook en het besef dat 'moeders de vrouw met rust laten' echt de enige oplossing is. En daar komt dus meestal bar weinig van terecht met een belabberde sfeer in hoekhuis Van Brunschot als gevolg, die ongetwijfeld ook bij de buren merkbaar is.

Tot overmaat van ramp nodigde de werkgever van manlief alle medewerkers en hun gezinnen uit voor een gratis dagje Efteling op de laatste geweldige zonnige zondag van september. Omdat pretparken en Marina sowieso niet samen gaan en labiel nog een stap van stabiel verwijderd was, laat het zich raden hoe ik mij door het park worstelde. Gelukkig kregen mijn metgezellen ook de kriebels van de ongekende mensenmassa en reden we - het afsluitende diner ten spijt - halverwege de middag huiswaarts alwaar de rust weldadig aanvoelde.

Donald Trump en de Noord Koreaanse leider Kim Jong-un zouden trouwens niet misstaan tussen Holle Bolle Gijs en Lange Jan. Wat een kinderlijke "nanananana" schertsvertoning tussen die twee. Kim Jong vindt Trump geestelijk gestoord. Hoort wie het zegt! Maar wat zou het? Me druk maken over een situatie waar ik totaal geen invloed op heb. Beter probeert moeders de juiste balans te vinden tussen gezin, werk en andere beslommeringen. Noteert ze tijdig op kalender en in agenda geplande ouderavonden van drie stuks, de buitenlandse reis van middelste en het groep-acht-kamp van jongste om onaangename verrassingen te voorkomen. Beide kerels zetten volgend jaar een belangrijke stap naar de middelbare schoolperiode en beroepsonderwijs. Oudste hoopt dan eveneens de juiste keuze te maken. Soms realiseer ik mij onvoldoende hoe bijzonder het is daarvan getuige te mogen en kunnen zijn.

reageer als eerste
Meer berichten

Shopbox