Column Marina

Marina van Brunschot

Uitgerekend op het moment dat ik ergens halverwege in een ietwat vreemde film zit, vraagt oudste me vriendelijk als taxichauffeuse te fungeren voor haar en een paar vriendinnen. Ineens blijkt vanuit het niets Wintelre kermis op de agenda te staan en wordt van moeders verwacht dat ze ineens vanuit het niets haar programma zonder tegenstribbelen wijzigt. Dochterlief op de fiets wegsturen komt niet in mij op, bij haar trouwens net zo min. 't Is te laat en te donker, er lopen teveel gestoorde mensen op deze aardkloot en ik krijg al van genoeg andere zaken grijze haren. En zo wil 't dat ik op een mistige zaterdagavond met drie opgetogen dames naar het dorp afreis, waar de blikken van wederhelft en mijzelf elkaar voor de eerste keer kruisten in het destijds wijd en zijd bekende uitgaansgelegenheid Het Centrum. Terwijl mijn reisgenoten hopen op een gezellige avond met her en der een knappe jongen komen de herinneringen als vanzelf naar boven.

De kerk waarvan de muren later op de avond dienst deden als ruggensteun, een lege plek waar eens de roemruchte discotheek stond en de friettent die eveneens goede zaken deed. Verliefd! Onbezorgd! Onbezonnen! Een grandioze tijd…! Natuurlijk hebben de meiden geen oog voor mijn nostalgische gemoedstoestand, laat staan dat ze willen luisteren naar de verhalen van een vijftigjarige.

Maakt niet uit ook, ik hoop dat ze een toffe avond tegemoet gaan waarin verliefdheid, onbezorgdheid en onbezonnenheid de boventoon gaan voeren. Want al heeft Noord-Korea een supersonische waterstofbom ontwikkelt die met gemak verschillende doelen in de Verenigde Staten wegvaagt, robots steeds vaker zorg zullen gaan verlenen en de eerste reis naar Mars snel een feit zal zijn. Sommigen dingen blijven godzijdank bij het oude. Was het drietal op de heenreis al opgewonden, tijdens de nachtelijke terugreis doen ze er nog een schepje bovenop. 'Ja…! Het was keigezellig'. 'En ja…! Er waren knappe jongens'.

Hun ogen glinsteren, de wangen zien rood en met een veelbelovende glimlach wachten ze op het volgende avontuur.        

reageer als eerste
Meer berichten

Shopbox