Het VVV kantoor in het Oude Raadhuis is met ingang van 9 september zeven dagen per week geopend tot eind oktober.
Het VVV kantoor in het Oude Raadhuis is met ingang van 9 september zeven dagen per week geopend tot eind oktober. (Foto: Marina van Brunschot)

De VVV gaat naar 't Oude Raadhuis

Centrummanager Karien Hoeks draait er geen doekjes om: "Te veel mensen in de regio en daarbuiten laten de Gemeente Oirschot links liggen." Maar daar komt verandering in als het aan haar, de ondernemers en tal van culturele instellingen ligt. Samen slaan zij de handen ineen om te komen tot een stichting Visit Oirschot met als doel 'het verhaal van Oirschot' op met name historisch/monumentaal vlak onder de aandacht te brengen. En dat via een eigentijdse, hippe en interactieve manier. Een eerste belangrijke stap is de VVV te verkassen naar 't Oude Raadhuis, de zogenaamde 'Brandstore' van Oirschot.

Oirschot - Voorlopig tot aan de herfstvakantie en na, hopelijk een positieve evaluatie. definitief. "Het Oude Raadhuis is namelijk een toplocatie", vertelt Karien in haar knusse kantoor aan de Sint Odulphusstraat 11 alwaar ook Museum de Vier Quartieren is gehuisvest. "Vanuit dit monumentale pand met een rijke historie kunnen we (toeristische) bezoekers nog beter verwijzen naar de mogelijkheden in onze gemeente. Naast de VVV en het centrummanagement krijgen ook musea, culturele instellingen en andere betrokkenen een podium in het Oude Raadhuis. Zo zal bijvoorbeeld een klein stukje van Museum de Vier Quartieren en het Kruysenhuis te bezichtigen zijn. Zo weten de bezoekers in één oogopslag wat er te beleven valt in het dorp." Vorig jaar april werd Karien Hoeks aangesteld als centrummanager/VVV-vestigingsmanager en timmert sindsdien hard aan de weg om Oirschot op de kaart te zetten en ook de vele vrijwilligers die een cruciale rol spelen. Als Karien praat over de kansen en potenties van Oirschot, straalt haar gezicht. "We zijn veel te lang, veel te bescheiden geweest en mede daardoor is Oirschot te onbekend. Maar er is gelukkig een kentering gaande, vooral omdat we ons zijn gaan focussen. De pijlers zijn gericht op historie en monumentaal, dat is de kracht. En wie kiest wordt nou eenmaal gekozen."

Open monumentendag

Dat de VVV komende zaterdag de deuren voor het eerst opent in het Oude Raadhuis is geen toeval en heeft uiteraard te maken met de Open Monumentendagen die komend weekeinde worden gehouden. Ook in Oirschot vinden diverse activiteiten plaats. Karien ziet de toekomst voor Oirschot rooskleurig tegemoet en gelooft in de dynamiek van samenwerking, verbinding en onderscheidend vermogen. "In Spoordonk, Oirschot en De Beerzen zijn zo ontzettend veel mooie parels te vinden. Van prachtige natuurgebieden tot aan bijzondere monumentale en historische panden. Gelukkig zijn wij ons nu hiervan bewust, de rest van Nederland volgt. Zeker weten!"

reageer als eerste
Meer berichten

Shopbox