Jeugd IVN voor natuurliefhebbers

OIRSCHOT - Al meer dan 15 jaar stelt de leiding van jeugd IVN Oirschot een leuk en leerzaam programma samen van leuke natuuractiviteiten. Het doel is om kinderen te betrekken bij de natuur.

Een clubje van maximaal 25 kinderen, in de leeftijdscategorie van groep 6, 7 en 8, trekt er één keer per maand op een woensdagmiddag op uit om te ontdekken hoe mooi, interessant en leerzaam het landschap en de natuur in Oirschot kan zijn. Soms help je de natuur een handje door, onder begeleiding, met zaag of bijltje te werken in de natuur. Dan weer leer je veel over bijvoorbeeld paddenstoelen of vogels. En weer een ander keer moet je zelf de weg vinden met een spannende zoektocht.

Ben jij een natuurliefhebber en wil je meer weten? Ga dan naar de website www.ivn.nl/oirschot. Daar vind je het complete programma van het seizoen 2017/2018 en het aanmeldingsformulier. Je betaalt maar 15 euro voor het hele seizoen. Er kunnen maar 25 kinderen plaatsen. Wie het eerst aanmeldt, maakt de meeste kans mee te mogen doen. En ben je 16 jaar of (veel) ouder? Extra begeleiders zijn ook erg welkom. Misschien iets voor je maatschappelijke stage? Contactgegevens vind je op onze website. De aanmelding is pas geldig na betaling van het inschrijfgeld.

Woensdag 13 september: Bomen, klimmen, vogelnesten, insecten, hout voor gebruik. Woensdag 11 oktober: De herfst 's Heerenvijvers. Kleuren, vormen, vruchten en zwammen. Woensdag 8 november: Avond, donker, spannend. Woensdag 10 januari: Uilen, interessante jagers. Zaterdag 10 februari: Bezoek aan een museum. Woensdag 14 maart: Handen uit de mouwen, landschapsonderhoud. Woensdag 11 april: Graaien en zaaien. Zelf je bloemen en planten zaaien. Woensdag 16 mei: Grote en kleine stromen, dikke en dunne bomen.

reageer als eerste
Meer berichten

Shopbox