Arjan van Hout op NK Sculptuurzagen

OIRSCHOT - Onlangs vond het Nederlands Kampioenschap Sculptuurzagen plaats. Dit evenement vond plaats in de bossen bij Lage Vuursche en Arjan van Hout uit Oirschot was een van de deelnemers.

Eens zat hij bij collega's op het werk en sprak de krachtige woorden "O, zagen, dat kan ik ook". Nou, dat moest hij dan maar eens bewijzen, en niet veel later liet Van Hout zijn eerste werk zien. Ondertussen heeft hij ruimschoots kunnen oefenen, want op vele plaatsen in Oirschot en omstreken staan prachtige beelden van zijn hand. De beelden laten een breed scala aan heel diverse vormen en uitvoeringen laten zien.

Nu in Lage Vuursche moest hij zich meteen meten met beroepszagers, en ook die uitdaging ging hij met veel inzet juist niet uit de weg. In het deelnemersveld van 20 handige motorzaagkunstenaars liet hij zien dat zijn indiaan zich makkelijk kon meten met de rest. Ook met speedcarving (dit is snel zagen) maakte hij in een kort tijdsbestek nog een adelaar en een eekhoorn. De cijfers voor deze snelle creaties van Arjan waren ruime voldoendes: een 7 en een 6,5.

Met zijn deelname NK Sculptuurzagen, was zijn indiaan maar liefst een prachtige 8+ waard. Dit resulteerde in een zesde plaats op het Nederlands Kampioenschap. 

reageer als eerste
Meer berichten

Shopbox