Een stil protest in Oirschot

Oirschot - Op 6 april kwam KWF met het nieuws dat ze stoppen met de ondersteuning van KWF Samenloop. Dit nieuws sloeg in als een bom. Niet alleen om de inhoud van het bericht maar ook omdat hierdoor de eerste Samenloop in de gemeente Oirschot niet zal plaatsvinden.

De meer dan 50 teams, ruim 900 deelnemers, ruim 50 vrijwilligers die hielpen met de organisatie, alle sponsoren, de gemeente en Parochie Sint-Odulphus van Brabant waren gezamenlijk van plan om sámen de eerste Samenloop van Oirschot onvergetelijk te maken.

De organisatie betreurt het besluit van KWF enorm en gaat zich beraden om een eigen alternatief evenement te organiseren in 2022/2023, die recht zal doen aan alle vrijwilligers, lopers en alle Kanjers.

In paars licht 

Zaterdagavond 17 april stond de Oirschotse Sint-Petrusbasiliek in paars licht. Dit is om bovengenoemden allemaal een hart onder de riem in de vorm van een mooi verlichte basiliek.

Met deze actie wil initiatiefneemster Veerle Knol-van Rooy, samen met voorzitster Berdien van de Ven en de organisatie van Samenloop Oirschot, twee belangrijke boodschappen overbrengen. Aan de ene kant als stil protest richting KWF en hun besluit om definitief de stekker uit de Samenloop te trekken. Maar vooral willen de dames iedereen bedanken voor hun vrijwillige inzet en bereidwilligheid om een succes van deze Samenloop te maken. En natuurlijk alle Kanjers en hun geliefden, die de organisatie middels een Samenloop zo graag een mooie dag had bezorgd, vol hoop, plezier en saamhorigheid.

Met deze actie geeft de organisatie aan aan alle betrokkenen te denken.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden